Reklama:

objawy neurologiczne co to może być?? (9)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-12-2008, 10:14:00

-kołatanie serca ( nierówna praca)
-odczuwalny puls z tyłu głowy narastający przy stresujących sytuacjach
-piszczenie, szum w uszach (ciągle nieustający)
-uczucie zimna - nogi( stopy)
-mrowienie szczególnie przy pochylaniu szyi, głowy ku dołowi ( mrowienie głównie od góry nóg do kolan) , kiedyś od szyi wzdłuż kręgosłupa
-bóle mięśni ( najbardziej odczuwalny w okolicach od kolan w dół)
-czasami podwójne widzenie literek czarnych na białym tle i odwrotnie z większej odległości, natomiast z bliska OK. ( po założeniu okularów objaw podwójnego widzenia prawie całkowicie znika nawet przy większych odległościach, natomiast bez okularów po przymrużeniu oczu)
-sporadyczne problemy z przełknięciem po paru minutach ustaje ( raz na miesiąc)
-czasami drżenie mięśni (głównie głowa sytuacje stresowe)
-czasami problem z zasypianiem
-ciągłe napięcie
-czasami lekki ból serca
-natężenie niektórych objawów jak jest zimno ,pochmurno (drżenie, ostrość widzenia też się pogarsza w zależności od pogody)
-lęk obawy przed czymś

gość
21-01-2009, 18:32:00

04-12-2008 o 11:14, gość :
-kołatanie serca ( nierówna praca)
-odczuwalny puls z tyłu głowy narastający przy stresujących sytuacjach
-piszczenie, szum w uszach (ciągle nieustający)
-uczucie zimna - nogi( stopy)
-mrowienie szczególnie przy pochylaniu szyi, głowy ku dołowi ( mrowienie głównie od góry nóg do kolan) , kiedyś od szyi wzdłuż kręgosłupa
-bóle mięśni ( najbardziej odczuwalny w okolicach od kolan w dół)
-czasami podwójne widzenie literek czarnych na białym tle i odwrotnie z większej odległości, natomiast z bliska OK. ( po założeniu okularów objaw podwójnego widzenia prawie całkowicie znika nawet przy większych odległościach, natomiast bez okularów po przymrużeniu oczu)
-sporadyczne problemy z przełknięciem po paru minutach ustaje ( raz na miesiąc)
-czasami drżenie mięśni (głównie głowa sytuacje stresowe)
-czasami problem z zasypianiem
-ciągłe napięcie
-czasami lekki ból serca
-natężenie niektórych objawów jak jest zimno ,pochmurno (drżenie, ostrość widzenia też się pogarsza w zależności od pogody)
-lęk obawy przed czymś

gość
21-01-2009, 20:53:00

to objawy nerwicy, podobno można i powinno się to leczyć
gość
21-01-2009, 20:53:00

to objawy nerwicy, podobno można i powinno się to leczyć
gość
21-01-2009, 21:01:00

A może to problemy krążeniowe lub sercowe
gość
21-01-2009, 21:04:00

Prosze sie wybrac do neurologa ja miałam bardzo podobne obawy , leczono mnie przez6 miesiecy na nerwicę Nic niepomogło Badania krew , mocz itp byly ok Dopiero konkretne badania na neurologi rozwiązalo problem Pozdrawiam i do lekarza
gość
21-01-2009, 23:31:00

A czy można dowiedzieć się jaką postawiono diagnozę?
gość
22-01-2009, 11:17:00

Witaj Ja akurat mam miastenie Ty wcale niemusisz mieć zadnej powaznej choroby Ale wiemy ze cos sie dzieje , napady lęku, podwojne widzenie, drzwnie mieśni Nielekcewarz tego , moze być to niedobor potasu, magneezu , witamin a może być to jakaś choroba Podaje ci moje gg jesli chcesz12015698 Pozdrawiam justysia
gość
22-01-2009, 14:11:00

ja tez tak mam, najgorsze są kołatania serca,przejmujące zimno i rozpierania z mostkiem, zawroty ,nudnosci i uczucie omdlenia--------------diagnoza padaczka i to POD ZNAKIEM ZAPYTANIA BO ZMIANY W EEG, jednak druga lekarka mówi że to bardzo silna nerwica ,połączona z depresją, narazie jestem na uspokajaczu, troszkę lepiej się czuję-----------a czas pokaże jaka będzie ostateczna diagnoza, może rzeczywiście po tylu stresach co miałam nerwica wywołala takie zmiany w eeg.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: