Reklama:

Objawy jak przy udarze (2)

Forum: Udary i tętniaki

gość
14-06-2018, 18:23:54

Witam. Moja mama już od kilku miesięcy odczuwa silne bóle głowy, trzęsie jej się prawa ręka oraz noga, ma zapadnięte usta z jednej strony i ciężko jej się poruszać. Byłam z nią w szpitalu gdzie zrobiono jej rezonans, jednak lekarz stwierdził, że nic poważnego jej nie dolega i przepisał sporo leków. Po miesiącu poszła do innego neurologa na wizytę, ponieważ nie było żadnej poprawy. Lekarz pozmieniał jej kilka leków, niektóre zostawił.Bierze je już ponad 2 miesiące, nadal nie ma poprawy. Kiedyś gdy byłam w pracy dostałam telefon od sąsiadki że z mamą nie jest dobrze, dostała większych drgawek a nawet zapomniała nagle gdzie mieszka, było jej niedobrze. Dzisiaj z kolei wyszła do sklepu i zasłabła, jakaś pani chciała wezwać pogotowie, lecz mama się nie zgodziła. Teraz już lepiej trochę się czuje ale ciągle narzeka na zawroty głowy i drętwienie nóg. Cały czas również jest senna i bardzo często śpi. Co mam zrobić w tej sytuacji? Ja już nie wiem jak mam jej pomóc. Boję się, żeby kiedyś jej się jakaś krzywda nie stała jak wyjdzie na ulicę. Czy to na pewno nie mogą być początki udaru?
gość
21-06-2018, 18:58:22

Najepiej pójść do neurochirurga, który przeprowadzi kompleksowe badania i wprowadzi porzadne leczenie. Najlepiej poszukać na tej stronce: https://ranking.abczdrowie.pl/s/Neurochirurg

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Rezonans głowy 15 latka
Chłopak 15 lat, z ASD, ADHD,zaburzeniami koncentracji i uwagi, dodatkowo drżenia kończyn dolnych i górnych najbardziej intensywne w obrębie dłoni. Dodatkowo homocysteina 25 oraz na zmianę powyżej normy wapń całkowity lub wapń zjonizowany.
gość
Drętwienie lewej strony twarzy
Witam. Kilka dni temu zaczęły bolec mnie stawy i mięśnie lewej ręki i nogi. Pojawiło się drętwienie i zawroty głowy. Po kilku dniach ustąpiło ale pojawiło się drętwienie w okolicach lewej skroni i ból głowy nieraz z zawrotami głowy. Co to może być? Brak jakiś witamin?
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
Reklama: