Reklama:

Objawy jak przy niedoborze magnezu (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-08-2016, 17:44:46

Witam,
od jakiegoś czasu, w tym od 3 tyg. się to nasiliło mam poważne problemy zdrowotne. Zaczęło się od problemów z żołądkiem, ściskiem w gardle, uczuciem mdłości, potem doszło mrowienie w kończynach, uczucie ciężkości kończyn i głowy, zmęczenie, przytłaczanie myśli. Nie wiedziałem co jest grane, lekarze zaczęli mnie leczyć na żołądek, co nie przyniosło rezultatu. USG nic nie wykazało. Zrobiłem pełną morfologię, badanie moczu, elektrolity, markery nowotworowe jak białko ostrejfazy, próby trzustkowe, Amylazę, białko całkowite. Wszystkie wyniki są książkowe. Udało mi się dostać do neurolog, która zasugerowała, że to może chodzić o magnez. Rzeczywiście, nie jadłem żadnych suplementów z magnezem, a objawy się nasilały w upalne dnie, kiedy mało piłem. Zacząłem więc jeść magnez w dość dużych dawkach (do 400mg / dziennie) no i widać poprawę. Jest też tak, że robi mi się ciemno przed oczami, czuję atak, ale nie jest on na tyle mocny żebym zemdlał, zjem solidną dawkę magnezu i przechodzi. Dzisiaj sobie postanowiłem zrobić magnez z krwi i wyniki znowu wyszły pośrodku normy i mam zagadkę. Na ile takie wyniki są wiarygodne? Chcę jeszcze zrobić badanie z moczu.
gość
16-08-2016, 18:09:21

Trudno żeby niedobór magnezu zaczął objawił się tak nagle, no sam pomyśl czy ma to jakiś sens?
Poza tym normalnie odżywiającemu się człowiekowi ciężko o niedobory a zwłaszcza powodujące aż takie dolegliwości....
Musiałbyś mieć cholerny stres, wysiłek i niedojadać żeby doprowadzić się do takiego stanu. Ja bym zmienił lekarza. Jak sam piszesz poziom magnezu w badaniach jest ok.
Może odwodnienie skoro mało piłeś ale to też nie jest takie proste...
gość
16-08-2016, 18:23:22

Mam podobne objawy jak przy tężyczce utajonej, ale bez skurczy. Tężyczka też atakuje nagle. Z drugiej strony, jak wszystkie wyniki w normie, a zażywanie magnezu mi ewidentnie pomogło to co to może być? Odwodnienie odpada, sód i potas w normie.
gość
04-09-2016, 10:26:46

Mecze sie z tym samym od 3 miesiecy... tezyczka wykluczona, pierwiastki w normach. Lekarze nic nie wiedza

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: