Reklama:

Objaw zachodzącego słońca + senność u 4,5 miesięcznego niemowlaka (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-05-2018, 17:03:34

Witam. Synek donoszony, urodzony siłami natury bez komplikacji - po porodzie jednak przeszedł żółtaczkę i miał podwyższony współczynnik crp - wszystko jednak unormowało się samo. Pierwsze 3 miesiące bez kłopotów- kiedy zaczął się 4 miesiąc pojawiły się dni kiedy uciekają oczy do dołu - lekarze stwierdzili objaw zachodzącego słońca. Miał robione usg przez ciemiączko - diagnoza wodogłowie, powtórzono tomografie - diagnoza wodogłowie nadnamiotowe, zrobiono rezonans - wykluczono wodogłowie i rozpoznanie jest - poszerzony układ komorowy bez cech aktywnego wodogłowia. Maluch jednak nadal ma dni kiedy nie wybudza się dobrze z nocy, uciekają mu wtedy oczka - dopomina się jedynie butelki.. Bardzo mnie nie pokoi takie zachowanie. Byliśmy u neurologa stwierdził, że jest wszystko dobrze kazał udać się do kardiologa i na eeg główki. Kardiolog zastrzeżeń nie ma, eeg główki prawidłowe - każdy mi mówi że taka jego uroda, że z tego wyrośnie- miał ktoś podobny przypadek ze swoim maluszkiem?
Pozdrawiam
Kasia
gość
06-07-2018, 12:07:53

U nas też około 4 miesiąca pojawił się ten zachód słońca, też na początku przerobiłam wodogłowie ale okazało się że nie ma, miał dwa razy EEG bo podejrzewałam padaczkę...nic nie wyszło, już nie wiem co mam myśleć, teraz ma 5,5 miesiąca...oczy robi dalej czasem pręży przy tym nóżki...a jak u Ciebie sytuacja , wyjaśniło się coś? Odp

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: