Reklama:

nowa (7)

Forum: Padaczka

Początkująca
22-04-2013, 19:59:05

Witam
Chcialabym dolaczyc, troszke na wstepie "wstydliwie i niepewnie" bo widze ze znajomosci juz sa mocno utrwalone :)
Moja przygoda (moge to chyba juz nazwac ) z epi jest krotka, najpierw brat, od wielu miesiecy mial ataki dziwnego samopoczucia,nie potrafil tego opisac ale to sie poglebialo ,byl coraz bardziej nerwowy az zdarzalo mu sie wylaczac (takie krotkie utraty vwiadomosci,zalewal go pot,tracil apetyt itp) az zakonczylo sie konkretnymi 2 pod rzad atakami w domu z drgawkami utrata swiadomosci,przygryzieniem jezyka poobijaniem sie itp. W vzitalu wykonano szereg badan ,eeg wykazalo powazne zmiany w platach vkroniowych, od roku bierze dekapine i neurotop,ataki juz nigdy vie drgawkowe nie powtorzyly ale nadal miewa gorsze dni. Kilka miesiecy wczesniej ja trafilam na neurologie z silnymi bolami glowy odretwieniami itp , wykonano badania i na podstawie zmian naczyniowych w prawym placie potylicznym wypisano mnie stwierdzajac bole naczyniowe(nie robiono eeg) . Jednak moje bole glowy niby ustaly ale pojawily sie dziwne samopoczucia..powiazane bardzo czesto z wzmozona czynnoscia serca . Wmawiano mi nerwice bylam u kardiologow(lekkie zaburzenia rytmu serca)psychiatry(chcial wcusnac psychotropy) robilam testy na bolerioze, bylam u ortopedy(zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej ale mialo nie moc dawac az takich efektow) i u wielu innych. Moje samopoczucie co raz bardziej vie pogarszalo,zaczelam vie pocic,byc nerwowa i to dziwne uciskanie glowy,jakies fale , prady sama nie wiem . Nasillosie to bardziej jeszcze jak moj drugi brat trafil do szpitala z guzem mozgu ( pisze o tym na innym watku) doszly leki o zdrowie,co mnie cos zaboli to juz mam raka ,boje sie kazdego badania, rece mi vie trzesa ,czekajac na cytologir o malo nie padlam itp . Poszlam do neurologa(do doktora mossakowskiego , z reszta tam gdzie brat) zrobiono mi eeg. Wykazalo dyskretne zmiany w prawym placie vkroniowym,lekarz stqiwrdzil ze zmiany naczyniowe w prawym placie potylicznym powoduja wlasnie zaklocenia w czynnosci mozgu i spiecia mamy gotowe, ponadto moje serce czesto wariuje wiec trzeba mnie wyciszyc. Dostalam dekapin chrono 300 , znosze ja chyba niezle choc moze za wczesnie pisac bo biore 10 dni ,ale nadal mam te gorsze dni,brat mowi ze jemu zaczelo pomagac po kilki miesiacach. Kurcze tylko zemi lekarz powiedzial ze nie mam padaczki ,ze trzeba mnie tylko wyciszyc ale z tego co wiem to ze dwa latapewnie mnie bedzie wyciszal :( Mam 5 letniego synka ,planowlaismy z mezem ciaze a teraz wszystko poszlo na bok ,ponadto boje sie ze bede musiala juz zawsze faszerowac sie a to tymi a to innymi prochami ze bede uzalezniona ze nie beda pomagaly,ehh miliojn pytan i jakos tak smutno.Zawsze bylam pogodna dziewczyna ,mam 28 lat , zawsze towarzyska usmiechnieta sluzaca rada dla wszystkich a teraz przybita jestem swoim zdrowiem czuje sie jak emerytka...:(
gość
28-04-2013, 12:26:15

Witam Cie kochana.....Choruję ciężko od ponad trzech lat .Mam naczyniaka mózgu którego n9ie dało się zoperować bo dostałam krwotoku i ledwo mnie odratowali lekarze.Byłam embolizowana i napromieniowywana i dalej źle się czuję. Pisze do Ciebie bo chcę Cui powiedzieć że na początku przyjmowałam Depakinę Chrono 500 dwa razy dziennie i moje samopoczucie było tragiczne. Co do Twojego serduszka.....Ja mam zaburzenia rytmu serca wali mi serce 170 na minutę robi mi się niedobrze.Poszłam do kardiologa który wypisał mi Metocard 50 i powiem ci jest lepiej.Musi ci kardiolog prawdopodobnie wypisać lek który powoduje zwolnienie czynności serca.wtedy daję ci 100% pewność że poczujesz się lepiej.Żadnych leków uspakajających nie bierz bo ja już to przeszłam i nic nie działają.dalej boję się gdziekolwiek wyjść sama.Odpowiem na Twoje pismo......Ja powiem szczerze jestem załamana......boję się ataków,zmiany pogody,stresu....Jesteśmy tylko ludźmi........nie wiem jak temu strachowi zaradzić...Życfzę Ci powrotu do zdrowia.......i siły,wiary w siebie.......Aga
Początkująca
28-04-2013, 12:39:05

Aga bardzo dziekuje ze napisalas,codzien wchodze na forum i licze ze kros sie odezwie,wesprze. Wlasnie chociazby wczoraj mialam "jazdy" z sercem i o malo nie zwariuje bo to sie wszystko tak nakreca , ja zaraz sie denerwuje i jest amen na pol dnia. Dekapine chyba w porzadku , nie tyje, nie wypadaja mi wlosy nadal miewam "ataki" ale to chyba dlatego ze ten lek (podobno?0 nie dziala od razu,ze trzeba poczekac. Ja funkcjonuje"normalnie" tzn nie boje sie wychodzic itp pracuje ale ciezko mi ,bardzo chce zyc jak dawniej , po prostu normalnie. mocno trzymam kciuki za Ciebie, czy teraz bierzesz jakies leki na te dolegliwosci z glowy ? Teraz napewno wybiore sie do kardiologa, zmusze go zeby cos mi dal bo dotychczas zaden procz propranolu nic nie przepisal. trzymaj sie cieplutko ,duzo zdrowka.
gość
28-04-2013, 16:46:14

Do roksi_io, przeczytałam dzisiaj Twoje posty, nic nie piszesz czy bierzesz potas. Przy problemach z serduszkiem powinno się go brać, mi kiedy zjeżdżał bardzo w dół potas miałam fatalne samopoczucie, po uzupełnienie wszystko wracało do normy. Zrób sobie poziom potasu w organizmie, może to jest przyczyna.
Alicja
Początkująca
28-04-2013, 17:47:26

Witaj Alicjo, robilam te badania potas byl ok, ponadto codziennie biore milgamma 100 (czyli witamina b1 i b6) oraz magnez z potasem . .Jakiekolwiek niedobory staram sieuzupelniac wiec mysle ze niestety nie to jest przyczyna. Kiedys jak mialam usuwany woreczek zolciowy w trakcie zabiegu zaszalalo serce lekarze powiedzieli ze moze to byc nadczynnosc tarczycy, robilam tsh i bylo ok . Niegdy wczesniej nie mialam problemow z sercem a teraz holter wykazal zaburzenia rytmu i choc kardiiolog stwierdzil zenie wymagaja one leczenia to neurolog byl zdziwiony bo wg niego powinnam to wyciszyc. Ja tez tak uwazam bo czuje po prostu momenty kiedy moje serce swiruje,automatycznie skacze mi cisnienie ,tetno na maksa przyspiesza i mam wrazenie ze zaraz bede miala wylew albo Bog wie co i nie zdarza mnie uratowac :( To przykre cholera wszystko ,zawsze bylam bardzo towarzyska zarazalam pozytywna energia, to ja zawsze pocieszalam znajomi zawsze chcetnie przychodzili z jakimkolwiek problemem do mnie a teraz widze jak mnie to zzera i nie potrafie sobie pomoc. Mam 5 letniego synka i mam wrazenie ze jestem zla mama bo juz nie potrafie dac mu tyle radosci co dawniej :(
gość
28-04-2013, 19:36:17

Jeżeli masz możliwości to z badaniem holtera podejdź sobie do innego kardiologa lub internisty.
Ja też mam niewielkie zaburzenia komorowe i przed komorowe rytmu serca, pomimo, że mam prawidłowy poziom potasu to lekarz kardiolog cały czas pisze mi receptę na potas oraz lek nasercowy, w moim przypadku jest to Biosotal.
Alicja
Początkująca
28-04-2013, 20:26:49

O widzisz, wiec i ja przycisne swojego bo naprawde mecza mnie te "sercowe akcje" boje sie ich.Czasami sie nawet zastanawiam czy jakbym nie "naprawila"serca to by i z glowa bylo ok, bo w zasadzie w wiekszosci moje te "akcje" zaczynaly sie od kolatania serca, potem cisnienie tetno , w glowie zamieszanie itp .Ale kardiolog nie widzial problemu, az jak pojawily sie te bole glowy,uciski fale w niej takie dziwne do opisania i kiedy pojawilam sie u neurologa jednak okazalo sie ze to jest kwestia zmian naczyniowych tez. Jutro moze uda mi sie dostac do internisty to poprosze o cos , mysle ze jak uspokoje serce to i moze reszta sie uspokoi. Dziekujeza porady .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: