Reklama:

Nocna Padaczka a prawo jazdy (3)

Forum: Padaczka

gość
19-06-2022, 17:35:41

Witam od paru lat raz / dwa razy w roku miewam nocne napady padaczkowe. Tylko podczas snu. Nie wpływają one na upośledzenie jakieś ruchowe itp podczas dnia.. i moje pytanie brzmi czy jeśli nie wpływa to na upośledzenie ruchowe podczas dnia to nie ma przeciwwskazań żebym miał prawo jazdy? Dojeżdżam do pracy itp więc jest ono mi bardzo potrzebne
gość
24-06-2022, 21:21:20

Czy juz Pan cos wie? Mam ta sama sytuacje
gość
30-06-2022, 16:35:08

Witam. Również choruje na padaczkę od ponad 15lat. Ataki głównie zdarzały się nocą podczas snu. Od kilku już nie mam ataków, przyjmuje leki. W tym roku zdałam prawo jazdy, więc można mieć prawo jazdy jako epileptyk. Moja obecna lekarka na szczęście wystawiła mi zgodę na brak przeciwwskazań. Poprzednia neurolog najpierw wyraziła zgodę (ustnie), a już na następnej wizycie powiedziała mi, że ona nic takiego nie powiedziała. Ostatecznie przyjmując leki, nie mając napadów od 2 lat (moja lekarka zgodziła się na 3lata) możesz ubiegać się o prawo jazdy(oczywiście neurolog wystawia zaświadczenie na brak przeciwwskazań). Dodam tak naprawdę zależy kto jaką ma padaczkę, jak często zdarzają się napady itd. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: