Reklama:

Niezdiagnozowany krwotok podpajenczynówkowy? (5)

Forum: Udary i tętniaki

gość
26-06-2021, 12:46:48

Witam mam 21 lat, cale życie miałem bardzo niskie ciśnienie 100/60 albo i niższe. Bo bardzo stresującej sytuacji ciśnienie skoczyło do ogromnych wartości 200/160 tętno 200. Zaczęło się od zawrotów głowy, później zaburzeń świadomości i nagłych wybudzen w nocy. Po tygodniu pojawił się najmocnejszy ból głowy jaki miałem w swoim życiu, ustąpił po paru godzinach ale zaczęła mi drętwieć noga i twarz. Zadzwoniłem po karetkę ale oni stwierdzili, że to od stresu i jestem za młody na taki wylew. Po męczarni z niedowładem i nawracającymi bólami głowi i piskiem w prawym uchu. Zrobiłem tomografię prywatnie na której nic nie wyszło zacząłem więc czytać, że ten wylew może już nie być widoczny po 3 tygodniach na obrazie. Zacząłem panikować, i sam pojechałem do szpitala tam odmówiono mi pobrania płynu rdzeniowo mózgowego. I tak męczyłem się jeszcze kolejny miesiąc, aż umówiłem się na wizytę u neurologa. Zrobiłem MR Głowy z kontrastem i MR Angio bez kontrastu, badania znów były dobre. Mija już ponad rok a moje bóle głowy nie zostały zidagnozowane, caly czas dzwoni mi w uchu i boli mnie kark po prawej stronie i mam okropny ból głowy zaczynający się za okiem i nasila drętwienie twarzy oraz nogi. Trafiłem ostatnio na odział neurologii ale tam po wykonaniu kolejnych rezonansów i Agnio TK wyniki były dobre i niestety znów nie pobrali mi płynu rdzeniowo mózgowego wypisali mnie z podejrzeniem zaburzeń psychicznych. Nie wiem juz co mam robić. Czy wie ktoś może albo miał podobne objawy i może mi pomóc bardzo proszę o odpowiedz.
gość
28-06-2021, 00:41:50

Może tylko badanie pet.
Tak myśle całego układu nerwowego?
Powodzenia i daj znac po pet
gość
09-07-2021, 23:27:56

Co szpital to diagnoza. Pisze Pan jakby wiedział jak najlepiej co dolega. Może EEG mózgu. A może rzeczywiście zaburzenia psychiczne wtedy robi się PET. I mniej więcej pasuje. Stres lubi zrobić sobie żart i wywołać objawy podobne. Powtórzyć badania w innym ośrodku. Niezależnie
gość
10-07-2021, 09:14:23

EEG mózgu mam nieprawidłowe. Ostanio odwiedziłem jednego z najlepszych neurologów w Polsce i obejrzał moje wyniki na płycie, niestety ale radiolog miał chyba problemy ze wzrokiem albo mu się nie chciało dokładnie oglądać badań bo Pan doktor ewidentnie znalazł uszkodzenia tkanki mózgowej spowodowane skokiem ciśnienia. Wracając do EEG własnie jest nie prawidłowe w okoli której coś jest nie tak na rezonasnie i tam gdzie mam ten okropny ból. Więc jak widać nawet jak człowiek robi badania prywatnie to jeszcze prywatnie. Jakieś 3 tygodnie temu pojawił się okropny ból nie do zniesienia i zalało mi się oko krwią po tym epizodzie mam zaburzenia smaku w postaci takiej, że głownie mięso smakuje mi zgnilizną wszystko śmierdzi takim dziwnym zapachem nawet nie potrafię go opisać, przechodziłem COVIDa ale smak wrócił do normalności więc to raczej nie to.
gość
10-07-2021, 09:18:13

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: