Reklama:

nieustający ból głowy (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
18-04-2011, 12:40:06

Witam
Mam 20 lat. Od 1,5 miesiąca męczą mnie potworne bóle głowy. Po pierwszym tygodniu trafiłam na ostry dyżur, na którym Pani Doktor tylko poczęstowała mnie domięśniowym zastrzykiem przeciwbólowym-nic nie pomógł. W końcu poszłam do internisty. Rentgen zatok-minimalne zmiany. Mimo to diagnozą było zapalenie zatok. Dostałam antybiotyk-nobaxin. Łącznie wzięłam 4 opakowania. Przez środkowy tydzień odczułam lekką poprawe, jednak ból głowy nie ustawał. Internista w końcu załamał ręce i wysłał mnie do laryngologa. Pierwszy zdiagnozował tylko przewlekły nieżyt nosa, dostałam buderhin i uznał, że problemem jest alergia i claritine mnie wyleczy (a biorę całorocznie leki przeciwhistaminowe). Oczywiście zero poprawy. Zaczęły się ataki. Szczególnie wieczorem, przed snem. W końcu Mama zabrała mnie na kolejny ostry dyżur. Tam laryngolog zdiagnozował przewlekły nieżyt tym razem gardła i powiedział, że nigdy z zatokami problemów nie miałam. Skierował do neurologa. Jestem jeszcze przed wizytą. Co to może być? Jestem coraz bardziej załamana. Dodam, że bólowi towarzyszy podwyższona temperatura - ok. 37,5. Czasem nudności. Przez pierwszy miesiąc brałam 4xdziennie mieszanke 1g paracetamolu i 400mg ibuprofenu, a ostatnio 150mg ketonalu. Teraz żadne leki przeciwbólowe nie pomagają. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
gość
19-04-2011, 13:33:46

Ewidentnie mialas zla diagnoze bolu. Mi wmawiano wade wzroku bo mialam problemy z rozmazywaniem obrazu, po wielu badaniach m.in. tomografie k. lekarz stwierdzil migrene. Dostalam srodki dobrane do mnie, tzn. mialam analize mojej diety, stylu zycia itd. Glowna przyczyna moich boli okazaly sie produkty smazone, zawierajace duze ilosci tluszczu. Zaczelam to powoli ograniczac i na prawde widze poprawe. Oprocz tego w poczatkowym okresie wystepowania boli mialam sporo egzaminow i stres tez robil swoje. Nawet nie wiedzialam ze takie rzeczy maja na to wplyw.. Mysle ze neurolog Ci pomoze i poprowadzi w dalszym leczeniu.
Początkująca
19-04-2011, 22:38:10

dzisiaj bylam w szpitalu na neurologii, zrobili mi tomograf i badania krwi-czysto. Pani doktor stwierdzila, ze zadnych zaburzen neurologicznych nie mam. Migrene tez wykluczyla. Podejrzewa cos autoimmunologicznego. Wiec szukam dalej..
gość
26-04-2011, 12:32:29

Dziwne, że wykluczyła zaburzenia neurologiczne przy tak silnych bólach. A skierowała Cię do innego lekarza? Coś w ogóle podejrzewa?
gość
27-04-2011, 21:46:40

Skierowala mnie do internisty z powrotem. Zrobiono mi wszystkie badania (usg jamy brzusznej, nerek, serca, rtg klatki piersiowej, ekg, krew, mocz itp) i wszystko wyszlo w porzadku. Poszlam do nastepnego neurologa, podobno baardzo dobrego i powiedzial, ze moje bole sa ewidentnie zatokowe. Podejrzewa zapalenie zatok klinowych. Za tydzien mam umowiony rezonans. Jezeli to klinowe, to co mnie czeka?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: