Witam serdecznie!
Moja sytuacja na chwilę obecną jest bardzo trudna, ponieważ mam świadomość tego, iż choruję na padaczkę. Jednak nie są to zwykłe napady, bowiem nie mam drgawek ciała, ani ślinotoku, w EEG głowy wychodzi mi za każdym razem napadowość w poszczególnych płatach: czołowym ciemieniowym, skroniowym i potylicznym.
Niejednokrotnie miałem napady wtórnie uogólnione.
Moja sytuacja psychiczna jest bardzo złożona, w sensie zachowań agresywnych, bardzo silnym afekcie i stanów depresyjnych, natrętnych myśli, stanów pomrocznych z przymgleniem świadomości, zaznacza się w nieprzemyślanych impulsach prowadzących do myśli samobójczych, stany depresyjne,euforii, leku i przewlekłego stresu. Przez wiele lat byłem źle diagnozowany w kierunku osobowości border line.
Chciałbym się poradzić jakiegoś specjalisty, jakie to mogą być napady padaczkowe, w oparciu o kilka zapisów EEG, które pragnę tutaj przedstawić.
Jestem już przepełniony frustracją, a psychiatra nie dobiera mi leków przeciwpadaczkowych, bo twierdzi, że nie mam padaczki, ze względu na fakt, że każda padaczka kończy się utratą przytomności.
Oto dwa moje ostatnie opisy eeg głowy:
1)
Rytm podstawowy tworzą fale alfa o częstotliwości 11c/s i serii niskonapięciowych fal beta, rz -obecne.
w eeg zarejestrowano początkowo tylko w odprowadzeniach skroniowych, a następnie czołowych i skroniowo- ciemieniowych grupy fal ostrych, theta i wolnych, hv ujemne
Orzeczenie: zapis rejestruje potencjały czynności napadowej.
2)
obfity, nieregularny rytm alfa 8-10hz<35uV, RZ+. HV:
krótkie serie ostrowierzchołkowych fal delta 2,5-3,5hz<120uv znad okolic czołowych i potyliczno ciemieniowej lewej fs nie wniosła zmian
Zapis nieprawidłowy: wyładowania ostro wierzchołkowych fal wolnych obejmują okolice czołowe i potyliczno -ciemieniową lewą.
Dziękuje bardzo za zainteresowanie i poradę...
Pozdrawiam serdecznie:)