Reklama:

Nieprawidłowy wynik badania eeg (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-12-2007, 14:16:00

Robiłam badanie EEG i taki oto opis dostałam do tego badania:
"Obfity, symetryczny rytm alfa 8,8-10,7 Hz/30-41uV o dodatnej rz. Pojedynczo w spoczynku, często w HW, notuje się synchroniczne, napadowe wyładowania ostrowierzchołkowych fal delta-theta 2-6,8Hz<70uV zazwyczaj w większości odprowadzeń; max. amplitudy osiągają w prawej okolicy człowo-skroniowej. FS nie zmienia zapisu.
Orzeczenie: zapis nieprawidłowy, uogulniające się synchroniczne potencjały drgawkowe o średniej amplitudzie.

Czy ktoś mógłby mi powiedziec "po ludzku" o co chodzi??
gość
20-12-2007, 21:55:00

Nikt nie potrafi mi odpowiedzieć, co jest w moim wyniku nie tak??
gość
24-12-2007, 10:53:00

czesto robie eeg i wydaje mi sie ze masz zle wyniki powinnas skontaktowac sie z neurologiam i po konsultacji powtorzyc badanie byc morze to zmeczenie mialo wplyw na wynik glowa do gory
gość
24-12-2007, 10:53:00

czesto robie eeg i wydaje mi sie ze masz zle wyniki powinnas skontaktowac sie z neurologiam i po konsultacji powtorzyc badanie byc morze to zmeczenie mialo wplyw na wynik glowa do gory
gość
08-02-2010, 18:53:41

W zapisie spoczynkowym rejestruje się dość liczna i regularna czynność 10-12 hz do 50 uv. Nad przednim obszarem mózgu dominuje czynność szybka (polekowa?). W odprowadzeniach tzw. Głębokich opisane zmiany utrzymują się nad przednim obszarem mózgu, natomiast w pozostałych dominuje czynność fal ostrych alfa-beta 10-15 Hz o zróżnicowanej amplitudzie 50-120 uv.
ORZECZENIE: zapis patologiczny z uwagi na zmiany uogólnione w postaci czynności fal ostrych alfa-beta.

Jeśli ktoś wie to proszę o wyjaśnienie co z tym wynikiem jest nie tak, z góry wielkie dzięki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: