Reklama:

niepokojące objawy (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-11-2006, 15:02:00

Prosiłabym o pomoc... Spróbuję opisać objawy w miarę jasno, chociaż nie ja je mam. Nie znam się na neurologii zupełnie, ale jak dla mnie objawy są niepokojące: ból głowy, uczucie, dziwne uczucie jakby za chwilę miało się kręcić w głowie, ale się nie kręci (nieprzyjemne uczucie), mrowienie jednej ręki, niemożność znalezienia w danym momencie najprostszych słow do opisania bardzo prostych rzeczy, niemożność wysłowienia się, bo tch słów się nie pamięta. niemożność skupienia uwagi, nieostrość widzenia. Objawy same ustępują. Od momentu, kiedy wystąpiły po raz pierwszy czasami jest jeszcze wrażenie, jakby "ktoś siedział na głowie", jakby coś w środku uciskało. Moim zdaniem to dobrze nie wygląda, ale to tylko okiem laika. Co to może być? Wiem, że diagnozy nikt nie wydaje ot tak, ale chociaż jakieś przykładowe przyczyny tego, co się dzieje, może ktoś potrafiłby podać? Czy powinnam się martwić, czy raczej uspokoić? Czy od razu iść do lekarza, czy poczekać (dodam, że ta osoba do lekarza iść nie chce, twierdząc, że to objawy przemęczenia). Dziękuję z góry za odpowiedzi.
gość
21-11-2006, 22:16:00

najlepiej do neurologa (gdzieś w szpitalu) zaproponować komuś podać dane lekarza nawet umówić na wizytę - podać "na tacy" a jak nie pójdzie to tudno, zresztą jak coś poważnego to i tak niewiele można zrobić
gość
28-11-2006, 15:08:00

Tą osobą z objawami jest mój chłopak. Będę próbowała go namówić, chociaż sama się zastanawiam, czy nie za bardzo panikuję, czy po prostu nie poczekać i zobaczyć, czy objawy się powtórzą...
gość
01-12-2006, 21:10:00

mam podobne objawy i jak ty teżpotrzepuje pomocy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: