Reklama:

Niepełnosprawni a zawał serca (3)

Forum: Niepełnosprawność

Początkująca
19-09-2014, 09:18:09

czy osoba która przeszła zawał serca może ubiegać się o stopień niepełnosprawności? jaki?
Początkująca
19-09-2014, 09:23:04

Drodzy Forumowicze!
czy osoba która przeszła zawał serca może ubiegać się o stopień niepełnosprawności? jaki?
Bardzo proszę o pomoc
gość
15-11-2014, 11:11:45

Tak. Może się ubiegać. Ale prawdopodobnie tylko ubiegać.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zmiana w okolicy kregoslupa ls
Witam, borykam sie z bolem kregoslupa ls. Jestem po rezonansie. Ciekawi mnie zaznaczona za zdjęciu zmiana. Mozna prosic o informacje czy to cos istotnego? Dołączam opis: Spłycenie lordozy lędźwiowej. Zmiany zwyrodnieniowe krążka mk. na poz. L5-S1, z obniżeniem wysokości i sygnału; zwyrodnienie trzonów typu Modic I. Na poz. L1-L5 niewielkie tylne uwypuklenie krążków mk. Na poz. L4-L5 kanał kręgowy zwężony do 13,3mm w wym. strzałkowym. Na poz. L5-S1 centralno-lewoboczna przepuklina krążka mk. wlk. 4,8mm z modelowaniem worka oponowego, spłyceniem lewego zachyłka bocznego i wpuklaniem się do lewego otworu m-kręgowego. Kanał kręgowy zwężony do 12,2mm w wym. strzałkowym. Na pozostałych poziomach obraz prawidłowy. Kanał kręgowy bez cech stenozy. Stożek rdzenia bez zmian ogniskowych.
Przepukliny w odcinku piersiowym
Drodzy, szukam ratunku moja mama ma przepukliny krążków na odcinkach od TH3 do TH9, które uciskają na worek oponowy. Mama jest silną kobietą z dużym progiem bólowym, ale to co przeżywa w przypadku kręgosłupa to istne tortury. Byłyśmy u wielu specjalistów i żaden nie chce się podjąć operacji na tym odcinku. Lekarze dają mamie 30 procent szans na to, że będzie chodzić po takiej operacji. Mama ma paraliże, niedowłady nóg i problemy z układem moczowym, więc i tak skazana jest na życie w fotelu. Jesteśmy z Torunia, proszę jeśli macie jakieś dobre rady to będę dozgonnie wdzięczna bo nie wiem już co robić. Mamy dobrego fizjoterapeutę, ale jest to chwilowa ulga nie przynosząca realnej poprawy. Co robić, gdzie szukać pomocy? Załączam opis rezonansu.
gość
Rezonans pomocy!!!
Co to wszystko oznacza co jest w opisie rezonansu Mam parestazje braki czucia popuszczam mocz i stolec.... Co to jest ??? Długi czas oczekiwania na wizyte
gość
MODIC 1
Mam pytanie związane z MODIC 1. W opisie rezonansu: zmiany zwyrodnieniowe w trzonach kręgów szyjnych, głównie pod postacią konwersji szpiku, również wyostrzenia kostne na ich krawędziach. Pasma obrzęku w sąsiedztwie tarcz C5/C6 i C6/C7 częściowo obejmujące te tarcze- Modic 1. Pozostałe tarcze międzykręgowe o obnizonej intensywności sygnału w sekwencji T2, jak w przypadku zaburzeń uwodnienia. Tarcze C5/C6 i C6/C7 również o obniżonej wysokości. Najbardziej niepokoi mnie zmiana, która uciska worek oponowy i rdzeń kręgowy. Proszę o informację co to dla mnie oznacza.
Reklama: