Reklama:

Niemożność uczenia się i zaburzenia percepcji podczas czynności wymagających skupienia. (5)

Forum: Padaczka

gość
17-02-2018, 17:38:15

Szanowni Państwo,
Zwracam się z uprzejmym zapytaniem czy ktokolwiek z chorujących na padaczkę doznawał podobnych objawów.
Od około roku mam problemy z percepcją i przejrzystym myśleniem, jest to szczególnie silne podczas prób uczenia się czegoś nowego,np czytania książki. Po jakimś czasie od rozpoczęcia czytania pojawia się u mnie subtelne odrętwienie lewej części twarzy w okolicy oczu, czytane treści są dla mnie niezrozumiałe i niejasne, po kilkunastu minutach pojawiają się zawroty głowy/niespecyficzny ból głowy i wówczas jestem zmuszony przerwać naukę/czytanie. Dzieje się to również w mocno oświetlonych miejscach jak np centra handlowe podczas próby zrobienia zwykłych zakupów i czytania jej listy.
Czy ktokolwiek z Was miewa lub miewał podobne objawy?
Badania obrazowe jak rezonans magnetyczny mozgu i badanie eeg nie wykazało żadnych zmian patologicznych.
gość
18-02-2018, 15:34:57

Witam . Moje aury są dość podobne tzn . tracę chwilową "znajomość języka " .Czytając lub rozmawiając z kimś robi się dla mnie nagle obcy i niezrozumiały przy czym wydaje mi się śmieszny i automatycznie uśmiecha mi się twarz (zazwyczaj lewa strona ) . Trwa to kilkanaście sekund zawrotów i bóli raczej po tym nie mam . Pozdrawiam . Callisto
gość
18-02-2018, 16:05:08

Czy lekarz stwierdził u Ciebie migrenę z aurą? Jaka farmakologia wówczas Tobie pomaga?
Pozdrawiam
gość
18-02-2018, 16:24:39

Mam zdiagnozowaną epilepsje ,przynajmniej jestem na nią leczona . Rezonans nic nie wykazał a na EEG były zmiany ogniskowe w lewym płacie skroniowym . Z tego co wiem to takie zmiany mogą występować u każdego nawet zdrowego. Nasza medycyna jest rozwinięta do góry nogami niestety ale to inna bajka :)
gość
25-03-2018, 10:13:07

Syn uczy się i miał takie objawy biorąc leki przeciw padaczke a był kiedyś osoba bardzo zdolna nauk ścisłych jak to określał teraz przy lekach głąb debil od czasu odstawienia leków powraca dawny on umysł się otworzył więc jeśli bierzesz leki zastanów się ale decyzja musi być przemyślana i ktoś cię bserwowac

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: