Reklama:

Niedowład połowiczy lewostronny (8)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
09-04-2011, 15:48:00

Witam
Opiszę mój przypadek: 9 marca w pracy nagle rozbolała mnie głowa. Był to nagły, bardzo silny ból po lewej stronie z tyłu z omdleniem i krótkotrwałą utratą przytomności. Po zażyciu tabletek przeciwbólowych, ból ustąpił. dwa dni później stwierdziłam, że lewa strona mojej twarzy (a także skóra na glowie) jest jakby zdrętwiała, Poprostu czuję ją. Lewe oko często ***ucieka*** i powieka drży. Napomnę, że nie brak mi magnezu. Przy chodzeniu zauważyłam też zawroty głowy i ***niemoc*** lewej nogi. Przy prostych czynnościach domowych zauważyłam osłabienie lewej ręki.
Po tygodniu od wystąpienia bólu poszłam do lekarza pierwszego kontaktu, który skierował mnie na Izbę Przyjęć do szpitala. Tam wykonano badania neurologiczne oraz TK głowy, które wyszło prawidłowe. Dostałamm skierowanie do Lekarza Neurologa. Po tygodniu poszłam prywatnie do Neurologa ponieważ objawy ***niemocy*** nogi i zawroty głowy nasiliły się. Zostałam skierowana na oddział w celu diagnostyki. Zostay mi wykonane ponowne badanie TK głowy -OK, badanie USG-Doppler - OK, badanie MR wykonane w sekwencjach SE, FSE, w płszczyznach poprzecznej, strzałkowej w obrazach T1, T2zaleznych i FLAIR oraz DWI w płaszcz. poprzecznej. Struktury mózgowia bez zmian patologicznych w obrazie MR. Przestrzenie przymózgowe nieposzerzone. Układ komorowy nieposzerzony, symetryczny. Przepuklina przepony siodła z przypartą przysadką mózgową. Wpuklanie się migdałków móżdżku na ok. 6 mm ponizej płaszczyzny otworu potylicznego wielkiego.
badania krwi , morfologia, biochemia itp w normie. Płyn mózgowo rdzeniowy - wynik prawidłowy. czekam na wynik na Boleriozę.
Po wyjściu ze szpitala odczuwam nadal niemoc w nodze, prawej też ale nie tak mocno. bardzo szybko się męczę. w pozycji leżacej odczuwam drżenie mięśni nóg, przedewszystkim łydek. nogi sprawiaja wrażenie ciężkich.

Proszę o podpowiedź czy taki wynik RM" Przepuklina przepony siodła z przypartą przysadką mózgową. Wpuklanie się migdałków móżdżku na ok. 6 mm ponizej płaszczyzny otworu potylicznego wielkiego." coś oznacza?

co to może być?
gość
20-10-2011, 13:42:11

Czy nikt nie potrafi odpowiedzieć na moje pytania?
Co to za forum w takim razieeeeeeeeeeeeeeee

Izabela
gość
21-10-2011, 17:19:50

Ale bez nerwow co to za forum jak co to neurologia prosze goscia.Nie kazdy wie co oznacza ten wynik nie ma tu lekarzy ktorzy moga udzielic ci informacji,napewno ktos tu zajrzy i pomoze ja nie moge pomoc poniewaz nie orientuje sie w wynikach i nie moge udzielic odpowiedzi:) Prosze sie nie denerwowac a poztym lekarz neurolog powinien udzielic wyczerpujacych odpowiedzi na twoje dolegliwosci:)
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/ywny14dp4yxug7g1.png[/img][/url]
Forumowiczka
21-10-2011, 20:06:59

Izabela ,jakiś nerwowy rocznik.! To forum służy radą i wsparciem a nie diagnozą. Przy tak precyzyjnych wynikach badań proszę wejść na forum pytań do specjalisty ,jeżeli lekarze którzy oglądali wyniki nie potrafią postawić diagnozy.Pewne jest ,że niezwłocznie trzeba znależć lekarza ,który jest w stanie stwierdzić co to za choroba i jak ją leczyć.
gość
27-06-2012, 12:03:50

Proszę zainteresować się tematem stwardnienia rozsianego. To jedyne co przyszło mi do głowy lecz nie jestem neurologiem.Życzę dużo zdrowia i cierpliwości dla pracowników służby zdrowia:)
gość
28-01-2013, 12:31:33

Witam .Jezus jest Największym lekarzem .Słuchajcie Boga Jezusa abyście zdrowi byli i szanujcie i dbajcie o swoje zdrowie .Wiem że najtrudniej jest walczyc ze swoimi słabosciami ze swoim ciałem zapraszam jezus-jest-droga.blog.onet.pl
gość
20-08-2017, 14:23:40

witam mam 44 lata w zeszłym roku doznałem pęknięcia tętniaka i co za tym idzie wylewu do mózgu,krwiak został usunięty operacynie ale pozostał niedowład lewostronny, czy można jakoś wspomóc regeneracę mózgu z pomocą środków farmaceutycznych lub suplementów,bo rechabilitacja nie wiele przynosi poprawy. jak długo może się utrzymywać taki niedowład z góry dziękuję za odpowiedź. może est tu ktoś kto miał lub ma podobne doswiadczenie
gość
20-08-2017, 18:38:36

Mój bliski ma niedowlad polowiczny lewostronny po urazie czszkowo mozgowym, na początku był głęboki teraz po1,5 roku lekki. Codzienne wykonuje dużo ćwiczeń stymulujacych lewą stronę: kręci ręce na rotorze, stanie na palcach na poduszce z wypustkami plastikowymi, układanie puzli lewą ręką, ćwiczenia ciezarkami itd. A suplementy to ja postawilam na preparat z choliną citotrop ale są inne, tran, kwasy omega, polecono mi również soplówka jeżowata, ale czekam na przesyłkę i jakie efekty później będę wiedziała. Pozdrawiam Iwa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: