Witam
Opiszę mój przypadek: 9 marca w pracy nagle rozbolała mnie głowa. Był to nagły, bardzo silny ból po lewej stronie z tyłu z omdleniem i krótkotrwałą utratą przytomności. Po zażyciu tabletek przeciwbólowych, ból ustąpił. dwa dni później stwierdziłam, że lewa strona mojej twarzy (a także skóra na glowie) jest jakby zdrętwiała, Poprostu czuję ją. Lewe oko często ***ucieka*** i powieka drży. Napomnę, że nie brak mi magnezu. Przy chodzeniu zauważyłam też zawroty głowy i ***niemoc*** lewej nogi. Przy prostych czynnościach domowych zauważyłam osłabienie lewej ręki.
Po tygodniu od wystąpienia bólu poszłam do lekarza pierwszego kontaktu, który skierował mnie na Izbę Przyjęć do szpitala. Tam wykonano badania neurologiczne oraz TK głowy, które wyszło prawidłowe. Dostałamm skierowanie do Lekarza Neurologa. Po tygodniu poszłam prywatnie do Neurologa ponieważ objawy ***niemocy*** nogi i zawroty głowy nasiliły się. Zostałam skierowana na oddział w celu diagnostyki. Zostay mi wykonane ponowne badanie TK głowy -OK, badanie USG-Doppler - OK, badanie MR wykonane w sekwencjach SE, FSE, w płszczyznach poprzecznej, strzałkowej w obrazach T1, T2zaleznych i FLAIR oraz DWI w płaszcz. poprzecznej. Struktury mózgowia bez zmian patologicznych w obrazie MR. Przestrzenie przymózgowe nieposzerzone. Układ komorowy nieposzerzony, symetryczny. Przepuklina przepony siodła z przypartą przysadką mózgową. Wpuklanie się migdałków móżdżku na ok. 6 mm ponizej płaszczyzny otworu potylicznego wielkiego.
badania krwi , morfologia, biochemia itp w normie. Płyn mózgowo rdzeniowy - wynik prawidłowy. czekam na wynik na Boleriozę.
Po wyjściu ze szpitala odczuwam nadal niemoc w nodze, prawej też ale nie tak mocno. bardzo szybko się męczę. w pozycji leżacej odczuwam drżenie mięśni nóg, przedewszystkim łydek. nogi sprawiaja wrażenie ciężkich.
Proszę o podpowiedź czy taki wynik RM" Przepuklina przepony siodła z przypartą przysadką mózgową. Wpuklanie się migdałków móżdżku na ok. 6 mm ponizej płaszczyzny otworu potylicznego wielkiego." coś oznacza?
co to może być?