Reklama:

Nie wiem co robic. (3)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
29-01-2010, 00:42:37

Witajcie,
Pisze poniewaz nie wiem co robic, a moze ktos dalby mi jakas wskazowke,
sugestie?
Prawie 1.5 miesiaca temu nie wiadomo skad w ciagu jednego dnia przezylam
bardzo silne 4 ataki, ponoc epileptyczne.Ponoc, gdyz lekarze, nie maja do
tej pory pojecia skad sie wziely.Wciaz czekam na wiecej badan.Tymczasem
biore leki na epilepsje.
Wiem, ze gdy pierwszy raz upadlam i mialam atak epilepsji, bedac sama w
domu, bylam nieprzytomna przez 1,5 godziny.Przebudzilam sie, po 1.5 godzinie i nie rozumialam
skad mam taki wyglad, dlaczego mam cialo i zupelnire mi to nie
pasowalo...
W dniu gdy mialam ataki ocxzywiscie pojechalam do szpitala i bylam tam 2
tygodnie, przechodzac mase badan....Po wyjsciu ze szpitala odzyskiwalam
pamiec przez prawie 2 tygodnie, dochodzilam powoli do siebie, wracalam
do zycia.
Bylam szczesliwa i zadowolona, ze zyje.
Niestety po tym czasie czyli od prawie 4 tygodni non stop mysle od
smierci, dzie i noc....Nie wiem co robic i jak sobie z tym
poradzic.Placze kilka razy dziennie, nie jestem w stanie normalnie
funkcjonowac, nic robic, boje sie spac....W momentach gdy jestem
szczesliwa, moje mysli sa silniejsze i bardziej negatywne.Nie moge sie
uwolnic, czuje sie jak w klatce.Nie wiem co robic.

Moze Pani cos mi doradzi?
Dziekuje.

Czekam na odpowiedz.

Pozdrawiam serdecznie
gość
31-01-2010, 19:35:41

Opisywane przez Panią objawy mogą być objawem zaawansowanej depresji. Dlatego powinna Pani jak najszybciej udać się do Poradni Zdrowia Psychicznego, gdzie zbada Panią lekarz psychiatra i zdecyduje o dalszym postępowaniu (np. leki przeciwdepresyjne, psychoterapia).
Do PZP nie jest konieczne posiadanie skierowania od Lekarza Rodzinnego.

Pozdrawiam,
Początkująca
02-02-2010, 21:36:50

Witam serdecznie,chcialam sie dowiedziec czy jak napisze tutaj o moim problemie to czy ktos udzieli mi porady, pozdrawiam

Paulina P.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: