Reklama:

nie wiem co robic (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
01-08-2006, 15:33:00

od miesiaca zazywam tabletki euthyrox(mam niedoczynnosc tarczycy).powinnam dostac okres tydzien temu a nie mam czy to moze byc spowodowane tymi lekami?dodam ze staram sie z chlopakiem o dziecko i juz rok nic ale jeszcze nigdy nie zatrzymala mi sie miesiaczka dopiero teraz.moja lekarz neurolog gdy przepisywala mi te leki powiedziala ze moglam nie zachodzic w ciaze poniewaz organizm sie przed ty bronil bo nie mialam odpowiedziej ilosci hormonow.czy te leki maja wplyw na miesiaczke?prosze o szybka odpowiedz.z gory dziekuje
jaona
gość
15-08-2006, 21:09:00

Zażywam ten lek od miesięcy i powiem szczerze że nigdy nie miałam problemów z miesiączką spowodowanych zażywaniem Euthyroxu. Nie wydaje mi się że problem lerzy w tym leku.
Nie wiem dlaczego to neurolog przepisał Ci te leki a nie endokrynolog - ja mam systematyczne wizyty u endokrynologa i dopiero po jakimś czasie udało się nam ustalić prawidłową dawkę.
Nie wiem też jaką dawkę Ty bierzesz. Skoro się staracie o dziecko to może warto byłoby zrobić test ciążowy. Jeśli byłby pozytywny to nie odstawiaj leków tylko pędź do lekarza, bo najprwdopodobniej dawkę i tak trzeba będzie zwiększyć. Daj znać jak się sprawy mają.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: