Reklama:

nie wiem co robic (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
01-08-2006, 15:33:00

od miesiaca zazywam tabletki euthyrox(mam niedoczynnosc tarczycy).powinnam dostac okres tydzien temu a nie mam czy to moze byc spowodowane tymi lekami?dodam ze staram sie z chlopakiem o dziecko i juz rok nic ale jeszcze nigdy nie zatrzymala mi sie miesiaczka dopiero teraz.moja lekarz neurolog gdy przepisywala mi te leki powiedziala ze moglam nie zachodzic w ciaze poniewaz organizm sie przed ty bronil bo nie mialam odpowiedziej ilosci hormonow.czy te leki maja wplyw na miesiaczke?prosze o szybka odpowiedz.z gory dziekuje
jaona
gość
15-08-2006, 21:09:00

Zażywam ten lek od miesięcy i powiem szczerze że nigdy nie miałam problemów z miesiączką spowodowanych zażywaniem Euthyroxu. Nie wydaje mi się że problem lerzy w tym leku.
Nie wiem dlaczego to neurolog przepisał Ci te leki a nie endokrynolog - ja mam systematyczne wizyty u endokrynologa i dopiero po jakimś czasie udało się nam ustalić prawidłową dawkę.
Nie wiem też jaką dawkę Ty bierzesz. Skoro się staracie o dziecko to może warto byłoby zrobić test ciążowy. Jeśli byłby pozytywny to nie odstawiaj leków tylko pędź do lekarza, bo najprwdopodobniej dawkę i tak trzeba będzie zwiększyć. Daj znać jak się sprawy mają.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Inne sposoby ulżenia w dolegliwościach
Kochani, moja mama jest po dwóch operacjach, jeden na szyję, druga na odcinek lędźwiowy. Przed operacją na odcinek lędźwiowy przestała czuć już stopę, była odrętwiała. Po operacji stopa "wróciła", ale ma na codzień mnóstwo dolegliwości, bóle, parzenia, miała też rwę kulszową aż wygięło jej nogę na chwilę. Czy tak powinno być? Robiła ponowny rezonans, w kilku miejscach piszą o stanozie. Proszę powiedzcie, co można jeszcze zrobić, by ulżyć na codzień? Czytałam o medycznej marihuanie, może jakiś olejek cbd? Czytałam też o kolagenie typu II (może macie jakiś sprawdzony) w połączeniu z Wit c i kwasami omega 3-6-9? Czy taka suplementacja może cokolwiek pomóc? Proszę o jakąkolwiek podpowiedź....
Reklama: