Reklama:

nie wiem co mi dolega (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-02-2007, 13:04:00

dzien dobry;
mam problem, z ktorym nie potrafie sobie poradzic.
Od niespelna dwoch lat w sytuacjach nerwowych trzesie mi sie glowa, sa to tak jakby tiki, ktore staram sie opanowac, ale tak sie przy tym "spinam", ze nie potrafie myslec o niczym innym. Najgorsze jest to, ze pojawia sie one nawet juz przy rodzinie (wczesniej tak nie bylo). Z tego powodu ograniczylam do minimum spotkania towarzyskie.
Co dziwne, podczas picia alkoholu (jedno piwo wystarczy) nie mam tych objawow i wszystko jest w porzadku. Wiem, ze to nie jest rozwiazanie, dlatego bardzo prosze o pomoc. Chcialabym sie chociaz dowiedziec jakiej choroby to moze byc objaw.
Pozdrawiam i z gory dziekuje
To niszczy moje zycie
Chce jeszcze dodac, ze niedlugo koncze studia medyczne, mialam zajecia z neurologii, psychologii i psychiatrii, ale nadal nie wiem...
gość
23-02-2007, 13:29:00

Zapomniałam dodać, ze miałam już robione badanie na elektroencefalogramie.
Opis badania:
Zapis w stanie czuwania.Czynność podstawową stanowi rytm alfa o dominujacej częstotliwości fal 10-11Hz i amplitudzie do 30uV w odprowadzeniach tylnych, prawidłowo zróżnicowane przestrzenie.
W odprowadzeniach znad okolic skroniowych pojawiają się nieliczne, pojedyncze lub zgrupowane w krótkie serie niskonapięciowe fale theta 6-7Hz.
RZ-obecna.
HV- bez wpływu na morfologię zapisu.
Orzeczenie: Zapis w granicy normy.
Rozpoznanie: Cephalea.
Cephalea to bóle głowy, a ja ich nie mam.
Bardzo prosze o wyjasnienie tego zapisu.
gość
27-02-2007, 14:24:00

Witaj.
Twoja przypadłość to jest DYSTONIA-NEUROWEGETATYWNA.
Pod żadnym pozorem nie wolno Ci stosować środków psychotropowych w pełnych dawkach, bo jeszcze bardziej pobudzisz chorobę.
Twoim problemem winien zająć się dobry-(dobry) NEUROLOG.
Nie idż do psychiatry bo to Ci nic nie da a wręcz odniesie odwrotny skutek.
1/4 XanaX 2x dziennie ci wystarczy z dawki 0.5 miligrama.
Wykożystuj ciepło do terapii, daje dobre efekty.
Pozdrawiam i cierpliwości to kiedyś minie , dbaj o ciepłotę ciała.
jak chcesz pogadać wesleyg@neostrada.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: