Reklama:

Nie daję rady. (5)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
07-08-2017, 14:21:40

Moja mama ma 87 lat a mnie wydaje się , że znalazłam się sama w kosmosie. Zero pomocy od lekarzy . Wszyscy jakby mnie opuścili . Zostały zaprzyjaźnione osoby. Jestem po sześćdziesiątce a czuję się jak wrak. Moja mama jest silna fizycznie . Jednak jej ciosy słowne są okropne. Nazywa mnie potworem , że ją okradam , chowam rzeczy i chcę aby skończyła w psychiatryku. O moim mężu opowiada straszne rzeczy. Wypomina sprawy , które miały miejsce ponad 40 lat temu. Najgorsze to to , że lekarze mnie zbywają...a niech pani daje ten Ketral ...bo jej już nic nie pomorze. Lekarz rodzinny , któremu do tej pory ufałam powiedział ...zostaje dom pomocy .U nas nie ma geriatry .Chciałabym jeszcze cieszyć się życiem . Niestety w tych warunkach się nie da. Nie mogę uwierzyć , że w XXI wieku nie mamy znikąd pomocy. Podam tu leki , które mojej mamie daję . Może to one tak okropnie działają na mamę . Ciągle krzyczy , ubliża i straszy że się zabije .
Więc.... rano : mama dostaje :5 mg - Amlozek
wieczorem dostaje 25 mg Ketral
Czasami w ciągu dnia daję Pozitiwum, a jeśli jest aż tak źle 0,5 tabletki ( 12,5 mg ) Ketralu
Jestem jedynaczką , mamy nie oddam do domu opieki. Pozdrawiam.
gość
09-08-2017, 09:47:12

Mogłabym identycznie opisać sytuację w moim domu, babcia ma 96 lat. jest totalna maskara.
My nie dajemy żadnych leków.
Czy u Pani mamy po lekach się polepsza, warto podać leki? Głownie chodzi mi o te napady agresji.
Nam lekarz dał hydroksyzynę ale to nic nie działa. a jak dam więcej jak 5 ml to babcia w herbacie wyczuje
Forumowicz
16-10-2017, 17:23:25

Myślę, że należy podać silniejsze leki z grupy neuroleptyków.
Początkujący
30-11-2017, 18:54:06

Też do niedawna byłam w takiej sytuacji. Nie można się poddawać, to przecież nasi bliscy. Gdy my ich pozostawimy, co im wtedy zostanie? Głowa do góry.
Początkująca
18-01-2018, 10:51:09

życzę Ci lepszej opieki ze strony medycznej oraz dużo wytrwałości
dobry neurolog warszawa http://optimum.pl/glowa-i-szyja/konsultacje/neurologia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: