Reklama:

Niby nie parkinson (3)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
30-10-2023, 14:51:26

Jestem 45 letnim mężczyzną. Od około 3 lat zmagam się z dziwnymi zaburzeniami. Z czasem się nasiliły i nieustannie się pogłębiają. Neurolog stwierdził, że to nie jest choroba Parkinsona i nie wie co to jest. Obecnie czekam na list z datą szeregilu badań, mających na celu ustalić przyczynę moich objawów (mieszkam w UK).]
Moje objawy :
Drżenie rąk, oczu i głowy,
Sztywność ból i spazmy mięśni,
Problemy ze słuchem i wzrokiem (niedosłuch i problem z ostrością obrazu),
Problemy ze snem (wybudzanie się przez ból i niemożność zaśnięcia związana z tymże bólem),
Problemy z pamięcią,
Z osoby bardzo cierpliwej stałem się bardzo niecierpliwy,
Ból nerwu trójdzielnego,
Mdłości, ogólne uczucie jakbym był na wielkim kacu,
Duże zmęczenie,
Osłabienie siły mięśni (z osoby aktywnej stałem się osobą, która nie może pospacerować 20 minut).
Bardzo proszę o pomoc, może ktoś ma podobne problemy. W chwili obecnej nie pracuje, jestem na zwolnieniu lekarskim, gdyż najzwyczajniej w świecie nie mam siły.
Z góry dziękuję za wszelkie komentarze,
Marek.
gość
04-11-2023, 00:48:18

Cześć. Poruszył mnie Twój wpis, bo sama miałam zestaw bardzo podobnych objawów, nie dających żyć. Po 3 latach zwiedzania mnóstwa lekarzy i robienia setek badań (w których NIC nie wychodziło, a ja wstawałam z łóżka na nogi tylko dzięki okresowo branym sterydom), na oddziale szpitalnym zdiagnozowano u mnie autoimmunologiczne zapalenie mózgu. Być może ta informacja będzie da Ciebie pomocną wskazówką.
Agnieszka
Początkujący
23-02-2024, 19:40:07

Ok. Mam juz diagnoze. Mysle, ze warto sie podzielic, gdyby ktos mial podobne problemy.
FND, czynnosciowe zaburzenia neurologiczne

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: