Reklama:

neurotop retard 300 (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-06-2011, 19:56:21

Mam pytanie,czy mozna cos wypic po tym leku a jesli nie to jakie sa skutki uboczne
gość
05-06-2011, 01:43:51

Pytasz jakie beda skutki uboczne jak nie wypijesz?
Mozesz byc smutny , bez inwencji, mozesz przynudzac.
Zawsze jest lepiej napic sie dla kurazu niz nie pic!
Wesoly , po piwku milej widziany jest w towarzystwie, a nie jakis tam smutas, trzeba dotrzymac kroku i trzymac fason.a tak miedzy nami to na co bierzesz ta trutke? po angielsku retard to znaczy opozniony w rozwoju -psychol.Pytaj sie najpierw co ci daja , sprawdzaj, a nie bierz czegos co ci do szczescia nie jest potrzebne.Slownik angielsko-polski haslo retard.
Początkujący
21-09-2011, 15:07:18

te , "miszczu" angielszczyzny. Retard akurat w nazwie tego leku oznacza opoznione uwalnianie skladnikow.
gość
21-09-2011, 15:38:54

Te , Ekwi, obronco uciemiezonych pijaczkow, zabolalo ciebie , ze nazywam go retardem? skoro popiija Leki "pyfkiem" ( hek, hek hyp..hyp) Jakie wobec ciebie jest jego rozumowanie, leki i piwo? ida w parze?
A poza tym on o picie piwka pytal 4 miesiace temu , a ty dajesz odpowiedz dopiero dzisiaj. Tu w kraju anglojezycznym retardem jest nazywany w gwarze codziennej ten - ktory ma spowolnione myslenie, np . odpowiedz na pytanie po 4 m-cach.
Początkujący
21-09-2011, 16:40:48

A niech pije do usrania, jego wola, skoro tak bardzo kocha chorobe. I wiem kto jest nazywany retardem. I co ma do tego to kiedy on pytal o picie piwka? forum to forum, mozna odpisywac na posty sprzed 10 lat nawet.

Nie zabolalo mnie to, ze nazywasz go retardem bo jego postawa calkowicie na to wskazuje. "Zabolalo" mnie to, ze piszesz o leku o ktorym nie masz pojecia, opinie wystawiasz na podstawie czlona nazwy "retard", ktora wlasnie odnosi sie do opoznionego, spowolnionego uwalniania skladnikow.
tyle.
gość
21-09-2011, 17:55:45

Witam

Mysle ze to forum to nie jest miejsce do sporów na wazne co niekiedy pytania,tak wiec prosze przestańcie
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/ywny14dp4yxug7g1.png[/img][/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: