Reklama:

Neurotop Początkowa (5)

Forum: Padaczka

Początkująca
26-08-2021, 10:56:45

Witam, Córka od dwóch tygodni bierze neurotop retard 300 . Początkowa brała małe dawki tabletek, które jak stwierdziła lekarka miał oswoić się z organizmem. Teraz bierze pełną dawkę dopiero 1 dzień. Czy możliwy jest napad padaczkowy przy tym leku? Bo dzisiaj jakby przez minutę drgały jej powieki ale drgawek całego ciała nie było.. Jestem zaniepokojona, a wizyta dopiero za miesiąc u neurologa?
gość
07-01-2022, 14:18:19

Brałem neurotop 300 retard w dawce 3x300mg. Nie miałem na nim silnych ataków z utratą przytomności i drgawkami. Ale były co roku ataki lekkie z aurą. Leki odstawiłem całkowicie 7 lat temu - leczę się sam mam aminikwasami. Neurotop dawał u mnie objawy, które prowadziły do tych lekkich ataków - cały czas miałem odczuwalne napięcie coś jakbym żył w stresie nawet chyba ulotka o tym informuje i to napięcie zmniejszało się dopiero po takim lekkim ataku ale tylko na chwilę potem rosło do kolejnego ataku . Dodatkowo zrujnował kości - obniża poziom wit D3. Podczas stosowania warto prowadzić suplementację ratującą kości z większymi dawkami. Poza tym z czasem poziom leku we krwi maleje ponieważ organizm zaczyna wydalać toksyczną substancję - u mnie przez kilka lat poziom wzrastał na 900mg potem przy tej dawce i czasem większej 1200mg poziom we krwi leciał w dół bo organizm był już przesycony toksyczną karbamazepiną
gość
07-01-2022, 14:19:46

Gość 2022-01-07 15:18:19
Brałem neurotop 300 retard w dawce 3x300mg. Nie miałem na nim silnych ataków z utratą przytomności i drgawkami. Ale były co roku ataki lekkie z aurą. Leki odstawiłem całkowicie 7 lat temu - leczę się sam aminikwasami. Neurotop dawał u mnie objawy, które prowadziły do tych lekkich ataków - cały czas miałem odczuwalne napięcie coś jakbym żył w stresie nawet chyba ulotka o tym informuje i to napięcie zmniejszało się dopiero po takim lekkim ataku ale tylko na chwilę potem rosło do kolejnego ataku . Dodatkowo zrujnował kości - obniża poziom wit D3. Podczas stosowania warto prowadzić suplementację ratującą kości z większymi dawkami. Poza tym z czasem poziom leku we krwi maleje ponieważ organizm zaczyna wydalać toksyczną substancję - u mnie przez kilka lat poziom wzrastał na 900mg potem przy tej dawce i czasem większej 1200mg poziom we krwi leciał w dół bo organizm był już przesycony toksyczną karbamazepiną
gość
05-01-2023, 18:13:13

Gość 2022-01-07 15:19:46
Brałem neurotop 300 retard w dawce 3x300mg. Nie miałem na nim silnych ataków z utratą przytomności i drgawkami. Ale były co roku ataki lekkie z aurą. Leki odstawiłem całkowicie 7 lat temu - leczę się sam aminikwasami. Neurotop dawał u mnie objawy, które prowadziły do tych lekkich ataków - cały czas miałem odczuwalne napięcie coś jakbym żył w stresie nawet chyba ulotka o tym informuje i to napięcie zmniejszało się dopiero po takim lekkim ataku ale tylko na chwilę potem rosło do kolejnego ataku . Dodatkowo zrujnował kości - obniża poziom wit D3. Podczas stosowania warto prowadzić suplementację ratującą kości z większymi dawkami. Poza tym z czasem poziom leku we krwi maleje ponieważ organizm zaczyna wydalać toksyczną substancję - u mnie przez kilka lat poziom wzrastał na 900mg potem przy tej dawce i czasem większej 1200mg poziom we krwi leciał w dół bo organizm był już przesycony toksyczną karbamazepiną
gość
05-01-2023, 18:15:09

Witaj; czy zdradzisz pod czyim okiem i w jaki sposób starasz się leczyć aminokwasami?
Gość 2022-01-07 15:19:46

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: