Reklama:

NEUROPATIA (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-08-2013, 10:30:17

Witam.Mój brat choruje na neuropatie,brał lek kiovig co trzy miesiące ale niestety nie pomógł.Choroba rozprzestrzeniła się na dwie ręce powodując zanik mięśni w dłoniach.Lek przyjmował w Warszawie, prowadzący go neurolog stwierdził że nie kwalifikuje się do częstszego podawania leku.Proszę o poradę gdyż sytuacja jest poważna.
gość
01-08-2013, 12:47:22

Ja proponuję zmienić neurologa, szpital i zasięgnąć rady w innym miejscu. Moja siostra choruje na neuropatię cukrzycową i też lekarz nie bardzo chciał to leczyć bo to niewiele niby daje, poszliśmy za radą znajomej pielęgniarki i po poczytaniu informacji w internecie do innego neurologa i się okazało że dał Neurontin - to lek na padaczkę ale tu super się spisał 3 razy po 200 mg a potem po 6 tygodniach 3 razy po 100 mg. Pomogło dolegliwości ustąpiły, siostra dobrze się czuje nogi nie bolą. Więc warto sprubowąć!!!!
Początkująca
01-08-2013, 14:17:00

moge zapytac na jaki typ neuropatii choruje twòj brat ???? bo ten lek co bral, to sa immunoglobuline umane ...ja choruje od wiecej jak 4 lat i od 2 lat bralam FLEBOGAMMA - ta sa tez immunoglobuline umane ...lecze sie we wloszech, ale wiem,ze ten lek jest w Polsce.... musze tylko powiedziec, ze na mnie dziala dobrze, ale jak mialam zbyt duza przerwe miedzy jedna dawka a druga - ponad 2 miesiace to automatycznie pogarszalam sie , potem po wzieciu przez 5 dni leku polepszalam sie w ciagu tygodnia .... teraz dali mi do domu Hizentra - to sa immunoglobuline podsorne - nowy lek firmy niemieckiej - widzialam,ze i w Polsce sie pojawil - birze sie go czesciej w malych dawkach...
dlaczego neurolog powiedzial,ze brat nie kfalifikuje sie do czestszego podawania leku??? ma problemy z sercem???? czy z nerkami????
odkad zachorowalam na te chorobe to wiele o niej czytam i dowiaduje sie, a i spotykam ludzi w szpitalu chorych na podobne choroby
Początkująca
01-08-2013, 14:19:16

chcialam dodac,ze jest wiele typy neuropati i roznie sie je leczy....
gość
01-08-2013, 15:32:05

brat ma neuropatie ruchową z blokiem przewodzenia.Leczy się w klinice na Banacha w Warszawie.Zmianie uległy części ręki od łokcia do palców,zanikły mięśnie wszystkich palców.Tyle wiem
Początkująca
02-08-2013, 14:35:53

ja mam wlasciwie ten sam rodzaj neuropatii - i na mnie dobrze dzialaja immunoglobuline.. niestety slyszalam, ze niektorzy nie reaguja na ten lek... bynajmniej jak bralam je w szpitalu dozylnie - FLEBOGAMMA - tak nazywa sie lek ktory bralam to jest praktycznie odpowiednik tego leku co podawali bratu, ten sam sklad tylko pod inna nazwa .... to na poczatku daja go przez 5 dni - dawka dzienna jest dostosowana do wagi, a potem bralam go przez 1 dzien co miesiac , jak mijalo wiecej czasu to znowu sie pogarszalam i musialam znowu go brac przez 5 dni .... wydaje mi sie, ze branie go co 3 miesiace jest zbyt rzadkie, bo ja najdluzej wytrzymaywalam 2 miesiace a potem znowu sie nagle pogarszalam.... powiem jedno ostatnio bylo to 2 miesiace temu pogorzylam sie tak,ze ledwo co chodzilam, trzymalam sie scian , ciagalam nogami nie moglam sobie zwiazac wlosow, bo mialam blok w przewodzeniu i podnosilam je do pewnej wysokosci .... tak zle nigdy sie nie czulam, a to przez to, ze czekalam na zwolnienie sie miejsca w szpitalu i minelo ponad 2 miesiace od czasu jak wzielam lek przez 5 dni .... na drugi dzien zaczeli mi podawac lek dozylnie przez 5 dni i zaczelam chodzic lepiej, bloki w rekach zniknely, ja tez mam slabe palce, ale powzieciu leku tak jakby mi grubialy .... bynajmniej wiem, ze stan neuropatii jest odwracalny- juz wiele razy pogarszalam sie tak, ze nie mialam wogole sil, a dzieki lekowi odsyskiwalam sily - trzeba tez robic fisioterapie....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: