Reklama:

NEURALGIA NERWU TRÓJDZIELNEGO (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-04-2013, 21:08:01

Witam wszystkich cierpiących i zrezygnowanych .Jeszcze jestem biorę silne leki p/bólowe ,p/padaczkowe , uspokajające i prawdę mówiąc guzik to daje neuropatia jest dużo bardziej bolesna , niż neuralgia , którą w obecnej chwili można wyleczyć ( ostatecznie operacyjnie) znam kliniki gdzie to robią . Ale ostatnio przyplątała się jak na złość jeszcze jedna choroba ,przewlekła rwa kulszowa , gdy przychodzi atak można ściany gryżć z bólu , a ostatnio lekarz powiedział mi ,że mam bardzo niski próg bólowy . Pomyślałam tylko człowieku przeszłam tyle operacjii neurochirurgicznych wszczepienia 2 stymulatorów , rozchodzi mi się czaszka ,po tylu cięciach lekarz neurochirurg powiedział mi ostatnio ,że niestety ,ale w niedługim czasie plastyka czaszki nieunikniona , a pan neurolog twierdzi ,że mam niski próg bólowy .Nic z tego nie rozumiem . Pozdrawiam MICA
Początkująca
11-04-2013, 18:08:45

Witaj ,ja jestem po odbarczeniu nerwu półtora roku i od 2 tygodni wraca ponownie ból .Jeszcze opanowuję go gabapentyną ale mam okropnego stracha.Słyszałam coś o metodzie Gamma Knift nóż w Warszawie w poradni Allenort. Nie wiem jak to załatwiać i czy to jest i czy będzie skuteczne.Ponoć jest już na NFZ .Znalazłam ich stronę .Może i Tobie by pomogli.Napisz co o tym wiesz lub myślisz.Pozdrawiam i życzę wiele dni bez bólu. Ola
gość
14-04-2013, 19:56:08

proszę o pomoc. Może ktoś z was wie jakie są nowoczesne metody leczenia neuralgii nerwu trójdzielnego? Obecne leki ,które przyjmuję nie pomagaja lub tylko na krótko. Może są jakies nowe. Pomóżcie.
gość
05-05-2013, 07:26:20

Witam, mam pytanie odnosnie neuralgii. Czy ktos z was przyjmowal lek Tegretol na neuralgie i jak dlugo musieliscie go zazywac no i w ogole czy komus pomogl? Ja zazywam ten lek od tygodnia i nie widze zadnej roznicy.
Mam rowniez pytanie: czy rezonans magnetyczny moze potwierdzic neuralgie. Mieszkam obecnie w UK nie mialam jeszcze wizyty z neurologiem (czekam na nia) lekarz rodzinny nie wie z kad sie biora te bole, przez dwa tygodnie dostawalam leki przeciwbolowe, ktore i tak nie pomagaly, w koncu lekarz przepisal tegretol, pomimo ze nie wie co mi jest. Ja podejrzewam ze to neuralgia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: