Reklama:

neuralgia nerwu trojdzielnego (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-11-2010, 14:14:17

od 6 lat szukałam pomocy w leczeniu neuralgii nerwu trójdzielnego po usunięciu zęba.Przeszłam wszystkie dostępne w medycynie formy leczenia - od wit B12,do 10 blokad dzień po dniu,i różnych tabletek-bez skutku.Przypadkiem otrzymałam kontakt do terapeuty i po 5 zabiegach nie odczuwam żadnego bólu,nie biorę już ani jednej tabletki.Wszystkim cierpiącym polecam kontakt do Pana mgr Macieja Malinowskiego-terapeuty o cudownych umiejętnościach-strona www.dotyk zdrowia - tam znajdziecie adres i nr telefonu.Barbara
gość
25-11-2010, 23:09:46

Witam, mój przypadek jest trochę odmienny, gdyż nie jest to ból tak silny jak u Was ale uciążliwy dla mnie bo trwa już ponad rok, byłam u 3 neurologów, i w sumie jeden mi wskazał na neuralgię. kazał przyjmować Mg i B6 ale poprawy nie było. Później brałam amizepin 2 razy dziennie, po dwóch tyg odstawiono mi bo źle się czułam.i też bez zmian. a dwóch lekarzy nie potrafiło się określić czy to problemy zębopochodne bo zaczęlo się od leczenia właśnie dolnej siódemki. Dentyści twierdzą że zab ten po leczeniu kanałowym jest ok. Sąsiednich zębów (szóstki i ósemki ) już nie mam, więc to nie od nich te kłucia w kącie żuchwy.. ból nie ma związku z jedzeniem, nie reaguje na zimno ciepło, pojawia się samoistnie. Bardzo proszę o pomoc, bo już nie wiem gdzie mam się zwrócić o pomoc...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Reklama: