Reklama:

Nerwobóle czy Reumatyzm? (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
25-11-2008, 21:37:00

Problem trochę nietypowy jak na 20-latkę - bóle w nogach i rękach - od kolan w dół i w okolicy łokci. Nieco dziwne bo nie boli kiedy korzystam ze stawów, ale kiedy przez dłuższy czas są w spoczynku. Kiedy siedzę na krześle muszę wyciągać nogi, choć i to nie zawsze pomaga. Ból jest jakby promieniujący, nieuchwytny, mimo że czuję go np.od kolana w dół to gdy dotykam nogi w żadnym miejscu nie odczuwam konkretnego bólu, nie mam żadnych opuchlizn, obrzęków itp. Wyniki badań w normie, oprócz CRP - 15,9 ale OB w normie. W mojej rodzinie były dość poważne reumatyczne przypadki. Mój lekarz zasugerował, że mogą być to bóle na tle nerwowym. Wtedy mnie olśniło – nie mam tych bólów zawsze. W domu czasem siedzę 3 godz. przed komp. i nic. A w szkole nie mogę usiedzieć 1,5 godz. Kiedy ostatnio czekałam na wyniki i bardzo się stresowałam nie mogłam 10 min. usiedzieć. Od kiedy uświadomiłam sobie, że to może być przyczyna [a także gdy uświadomiłam sobie przyczynę nerwów w szkole] te bóle jakby zmalały. Siła umysłu ;D Ale co by ona dała gdyby to było rzeczywiście jakieś zapalenie lub zwyrodnienie? Hmmmm… Mimo wszystko przydałaby się opinia specjalisty o którą bardzo proszę i z góry dziękuję. PS: wybieram się do neurologa i reumatologa ale dobrze byłoby znać opinie z kilku źródeł. No i oczywiście jeśli ktoś ma lub miał podobny problem.
zuzia
gość
02-12-2008, 16:41:00

mam tak samo, ale nie robilam jeszcze badan. Tez mam czasem wrazenie, ze to na tle nerwowym, ale boje sie, ze moze to byc cos powaznego.Nic mi sie z noga nie dzieje, ale boli mnie czasami strasznie, np dzisiaj po dwoch tyg znow mnie boli. Pierwszy raz zaczela mnie bolec jakis miesiac temu, zapisalam sie do neurologa ale przeszlo mi po dwoch tyg. byly dwa tyg spokoju i znowu rwie mnie w prawej nodze. Tak strasznie sie boje, ze moze to byc cos powaznego. Napisz prosze, co powiedzial Ci lekarz!
gość
22-02-2010, 23:57:03

Czy możecie powiedzieć teraz coś więcej o waszych dolegliwościach?? może minęły?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: