Reklama:

NERWOBÓL MIĘDZYŻEBROWY ? POMOCY (8)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-10-2007, 09:06:00

Od przeszło 2 lat odczuwam bóle wzdłuż mostka i żeber po prawej stronie, szczególnie końcówki żeber i bóle w podżebrzu.Miałem wykonane tk klatki i brzucha kilkakrotnie usg.Mam uszkodzone 2 żebro przy przyczepie mostkowym z lewej strony.Odczuwam zmienne bóle praktycznie cały czas, dodatkowo czuję jakby ostatnie żebro mi o coś haczyło. Neurolog powiedział, że to może być nerwoból międzyżebrowy. Czy to możliwe skoro jest to ból praktycznie stały i praktycznie niereagujący na leczenie. Co robić? Za każdą radę i sugestię z góry dziękuję.
gość
24-10-2007, 10:46:00

Jeśli nie znaleziono przyczyny i nie ma jak leczyć przyczynowo pozostaje chyba tylko skorzystać z poradni przeciwbłowej znajdującej przy wielu szpitalach ,prowadzonej przez lekarzy anestezjologów . Może będzie wskazane zastosowanie blokady co przerwie nieustający ból .
Pozdrawiam
gość
24-10-2007, 10:50:00

http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/3252
To link do wykazu poradni p. bólowych ale radzę dowiedzieć się w szpitalach w pobliżu miejsca zamieszkania ,nie jest to pełen wykaz.
gość
24-10-2007, 11:21:00

Dziękuję za odpowiedź. Może ktoś miał podobny do mojego problem? Czy ból trwający tak długo może być nerwobólem? Nie jest to ból zawsze w tym samym miejscu, przesuwa się np o 2 żebra, a czasem tak jakby swędzi. Prawie zawsze mogę zlokalizować miejsce tego bólu czuły punkt na szerokość palca z którego promieniuje na cała klatkę, najczęściej na końcu żebra wzdłuż łuku żebrowego, czasami wyżej pod mięśniem piersiowym. Co to może być? Miał to ktoś?
gość
24-10-2007, 11:40:00

To jeszcza jedna myśl, czy to nie pozostałości po półpaścu?
gość
24-10-2007, 12:08:00

Nie miałem półpaśca, ale sporo urazów w obrębie klatki (sport) w tym złamane żebro, ale to było dawno więc chyba nie ma wpływu. Bóle pourazowe z czasem znikają i są troszeczkę inne.Dziękuję za zainteresowanie.
gość
25-11-2007, 20:16:00

Ja miałam podobne objawy i okazało się, że to nerwoból międzyżebrowy
gość
26-11-2007, 20:04:00

Jak wygląda u ciebie leczenie? Czy widzisz poprawę? Czy też tak długo jak ja odczuwasz ból? Dodam, że czasem mam wrażenie jakby mnie coś uwierało pod żebrami.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: