Reklama:

nerwica (2)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
03-11-2009, 19:39:50

Witam! Postanowiłam tutaj napisac bo nie wiem co robic! Otóz ponad rok zmagam sie z nerwica!!Jakie mialam objawy to kazdy chyba sie domysla. Niezaciekawe. Od 8 m-cy biore lek Paromerck 1 tabletke dziennie wieczorem. Było ok czulam sie juz dobrze nawet mialam mysli zeby to odstawic ale niedawno zas gorzej sie czuje jak zasypiam znow pojawiaja sie leki bole w klatce i serce szybko bije. Pytanie jest takie moge sobie sama zwiekszyc dawke??np o 1/2 tabl. moze 1 mi nie wystarcza??Prosze o rade. dzieki
gość
06-11-2009, 15:57:54

Każda modyfikacja leczenia powinna być skonsultowana z lekarzem prowadzącym. W przypadku utrzymujących lub nasilających się objawów chorobowych powinna Pani zgłosić się do Poradni Zdrowia Psychicznego, gdzie specjalista po zbadaniu Pani zdecyduje o ewentualnej modyfikacji terapii. Być może oprócz farmakoterapii pomocne okaże się stosowanie innego leczenia (np. psychoterapia).

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
Reklama: