Reklama:

Nerwica lękowa dziwne objawy (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-08-2022, 23:23:46

Witam jak mialem 20 lat zachorowałem na nerwice lękowa w w/w wieku nie wiedziałem jeszce że to nerwica przechodziłem różne badania od neurologa kardiologa po poradnie chorób płuc itp na pogotowiu byłem średnio co 2 dni oczywiście badania wychodziły ok, przez tą chorobę popadłem w alkoholizm w wieku 32 lat przeszedłem terapię alkoholowa i nerwicowa która przyniosła pozytywny rezultat.Od tego czasu nie pije.
Niestety od pół roku znowu to wróciło mam bardzo dziwne objawy naprzemian raz duszności kołatanie serca zawroty głowy brak koncentracji,to uderzenia gorąca dziwne uczucie w głowie i rękach jakbym tracił czucie najczęściej zdążają się te objawy w markecie w sklepie jak stoję w kolejce na światłach w samochodzie niemoge ustać nawet sekundy często jeżdżę bocznymi drogami jak bym musiał się zatrzymać nagle ,w ogóle cały czas jestem w stanie napięcia często się czegoś boje ale sam niewiem czego przy atakach w/w objawów niemoge znaleźć sobie miejsca ,ogólnie nic mi się niechce, ciągle jestem zmęczony,niemoge skupić uwagi ,zwykłe codzienne czynności bardzo mnie męczą,prowadzę działalność wiąże się to z tym że jezdze po towar około 100 km jak wyjeżdżam już się boje ze znowu te objawy się pojawia i zazwyczaj się pojawiają najbardziej źle się czuje do południa jak zjem coś słodkiego trochę te objawy łagodnieją biorę 0.25 mg kweriapiny rano i wieczorem ale nie wiele to pomaga czy macie podobne objawy.
gość
10-08-2022, 16:44:15

witam ja tez mam nerwice lekową i myśli natrętne przed braniem leków bałem sie wychodzic na dwór gdzie kolwiek piłem alkochol na odwagę .poroponuje lek nexpram mi pomógł juz wychodze tak sie nie boje
gość
23-08-2022, 07:06:57

Dzień dobry
Cierpię na nerwicę lękowa cały czas odczuwam lęk przed lękiem od dwóch tygodni zażywam Asertin 50.Niestety każdy dzień jest bardzo ciężki od rana towarzyszy mi niepokój nerwy od środka.Nie mogę się na niczym skupić tylko na sobie .Ręce mi się trzęsą wogole całe ciało.Staram się co kolwiek zrobić ale jest bardzo ciężko cały czas tylko telefon w ręce i siedzę w napięciu.Nie potrafię się zmotywować żeby ruszyć żeby zacząć działać tak jak zawsze pełna energii.Czy ktoś miał podobnie co radzicie żeby było lepiej czemu jest tak ciężko .Czy to minie. Zapisałam się na terapię zaczynam właśnie.Zawalam wszystko wiem i tym a po mimo tego nie mam ochoty nic robić.Czy ktoś brał ten lek jak się czuliście kiedy poczuliście ulgę.U mnie jak narazie nic nie pomaga mdłości jakieś poty czasami inne bóle które oczywiście budzą niepokój głowa ciało ręce mi się trzęsą nogi .Ciężko wyjść z domu bo się boję że coś mi się stanie.Dziwne uczucie w nogach w ciele
Początkująca
23-08-2022, 13:53:53

Jak tak czytam Wasz objawy to mam wrażenie, że też to chyba mam ;(
gość
23-08-2022, 15:40:20

Lekarz kazał być cierpliwym zażywam Asertin 50 a pytam jak jak mam to znieś ile czekać kiedy będzie lepiej.
gość
10-10-2022, 13:01:40

Hej od 2010 roku leczę się na nerwicę lekowa .Raz jest lepiej raz gorzej .Przyjmuje leki i chodzę na psychoterapię.JEDNAK ostatnio wydarzyło mi się coś dziwnego czułam jak bym oderwała się od rzeczywistości na chwilę potem zorientowałam się że to lek niepokój .Miałam ciezki tydzień walczyłam o dobrze płatne starałam się jednak w czwartek dowiedziałam się że jednak jej nie dostałam i się popłakałam .A w sobote przyszedł ten lek i jaka myśli że może to nie depresja tylko schizofrenia.I utrzymuje się do dziś .Czy to może być spowodowane tym że nie dostałam tej pracy .Dziękuję za odp

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: