Reklama:

Nerwiak, guz..co to ? Prosze o pomoc (8)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
25-09-2021, 06:38:02

Witam, dostałem skierowanie od laryngologa na rezonans magnetyczny ponieważ mam ciągły pisk w uchu i dziwny wzrok..zauważyłem na rezonansie że coś jest nie tak z tym lewym uchem, prosze zobaczyć
[url=https://ibb.co/v4T6MNm][/url]
Początkujący
25-09-2021, 09:46:50

Jest ktoś kto by mi odpowiedział czy to coś złego ?
gość
26-09-2021, 15:43:25

Jaki opis?
gość
26-09-2021, 16:15:48

Właśnie czekam na opis, co to może być ?
Początkujący
26-09-2021, 16:19:38

Wrzucam dodatkowe zdjęcia
https://ibb.co/Tc7C6v0
https://ibb.co/t4N0Ytd
gość
28-09-2021, 18:39:56

Z opisu wyszło że to nerwiak żylny w lewym płacie czołowym, neurochirurg powiedzial mi, że tego się nie operuje, że prawdopodobnie miałem to od urodzenia i że te moje objawy (pisk w lewym uchu z ubytkiem słuchu, oraz dziwny wzrok mimo dobrych badań okulistycznych) nie mogą być z tego powodu. Nie wiem co myślec o tym wszystkim...
gość
28-09-2021, 18:42:32

Przepraszam, nie nerwiak tylko NACZYNIAK
gość
28-09-2021, 20:08:50

Bardzo możliwe, naczyniaki żylne ma wiele osób i nawet o tym nie wie, raczej się tego nie operuje bo nie powinien stanowić zagrożenia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: