Reklama:

nerw trójdzielny? potrzebuję rady (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-07-2009, 22:21:00

Witajcie
Podejrzewam u siebie neuralgię nerwu trójdzielnego. Mam pytanie do tych którzy ciepriąna to schorzenie: jak Wy odczuwacie bol, tzn w ktorych miejscach? Ja mam tak, że boli mnie dokladnie miejsce nad górną "piątką" ( tzn zębem) po prawej stronie. Czy podczas ucisku dziasla nad tym zębem czujecie bol?
Ja odczuwam to tak, jakby bolalo wyzej, niz jest ten ząb. Boli caly prawy policzek, gorna szczęka. Ale bol przy ucisku czuję tylko na dziąśle nad gorną piatka. Czy to neuralgia czy raczej ból zęba? Pomocy.
gość
28-07-2009, 00:18:00

10-07-2009 o 00:21, gość :
Witajcie
Podejrzewam u siebie neuralgię nerwu trójdzielnego. Mam pytanie do tych którzy ciepriąna to schorzenie: jak Wy odczuwacie bol, tzn w ktorych miejscach? Ja mam tak, że boli mnie dokladnie miejsce nad górną "piątką" ( tzn zębem) po prawej stronie. Czy podczas ucisku dziasla nad tym zębem czujecie bol?
Ja odczuwam to tak, jakby bolalo wyzej, niz jest ten ząb. Boli caly prawy policzek, gorna szczęka. Ale bol przy ucisku czuję tylko na dziąśle nad gorną piatka. Czy to neuralgia czy raczej ból zęba? Pomocy.
gość
28-07-2009, 00:20:00

mam tak samo wlasnie od kilku dni i tez szukam w necie co to jest bo zeby mam zdrowe bez zadnego najmniejszego ubytku
gość
09-08-2009, 08:28:00

28-07-2009 o 02:18, gość :

Witajcie
gość
15-08-2009, 15:36:00

Heh no ja cie nie pociesze, bo też bole się zaczely niby od górnej "piątki"... Leczono mnie miesiącami na zęba, a okazalo sie ze to nerw trojdzielny. U mnie te bole nie są palące, lecz rwące. Ale niezwykle silne...
Nerw trójdzielny lubi boleć po prawej stronie.
I moja rada nie ufaj stomatologom, potrafią wyciągnąć kupę kasy i leczyc zdrowego zęba, w koncu proponują wyrwanie, a nikt nie wpadnie ze to neuralgia.. Albo potrafią powiedziec, ze u mlodych osób neuralgia nie występuje, a to są brednie.
gość
24-08-2009, 18:57:00

28-07-2009 o 02:18, gość :

Witajcie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: