Witam, mam takie dosyć spore zmartwienie , mianowicie streszczając od wielu lat choruje "prawdopodobnie" na narkolepsję(mam 20 lat) która w ostatnim czasie rozwinęła się tak że stała się można powiedzieć codziennościa a tym samym wpłynęła na codzienne funkcjonowanie znacznie je utrudniając. Głównym objawem jaki u mnie występują są paraliże senne połaczone z halucynacjami (tj. katapleksja czyli główny objaw narkolepsji ale jedynie podczas snu) i tak musiałem zacząć coś z tym robić póki co diagnostyka jest cały czas w toku(już 2 lata i końca nie widać ) aktualnie przymuje trójcykliczne leki depresyjne tj. trittico cr oraz mozarin które(głównie trittico chyba bo był jako 1 wprowadzony) tłumią skutki tej choroby jednak tylko przy regularnym stosowaniu .Ale zmierzajc do meritum sprawa z jaką piszę dotyczy dokładnie operacji przepukliny (okołopępkowej) i tutaj mam cholernie ogromne obawu bo operację mam w następnym tygodniu anestezjolodzy zaklifikowali mnie do znieczulenia "ogólnego" którego od początku starałem się uniknąć tj. ze względu na moje rzadki schorzenie czyli narkolepsje nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać w przypadku podania narkozy i jednocześnie uśpienia czy mnie przykładowo złapie paraliż w trakcie uśpienia i się momentalnie wybudze z krzykiem co może doprowadzić do tragicznych skutków lub nagle złapie paraliż albo wgl. przez to zostanę spralaiżowany i zostane "warzywem"... Jest tyle niewiadomych i jeszcze mniej odpowiedź na nie bo mimio wielu konsultacji z róznymi lekarzami nie dostaję konkretnych odpowiedzi tylko ogólnikowe i zdawkowe opinie n ten temat.A w połaczaeniu z tym że jestem bardzo sceptycznie i negatywnie nastawiony do tego a po mojej głowie krąża najgorsze myśli nie wygląda to dobrze na obecną chwilę.Cały czas się staram szukać czy to na interencie czy u lekarzy jakich powiazań i zależności między moją chorobą a znieczuleniem chirurgicznym ale jest to jak szukanie igły w stogu siana bo jest to na tyle rzadkie i niespotykane że graniczy z cudem znalezienie podobnego przypadku. No ale może akurat tutaj ktoś byłby w stanie udzielić mi jakichś porad lub czegokolwiek bo mój stan psychiczny się tylko pogarsza przez to wszystko ... Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam