Reklama:

nagłe otępienie podczas rozmowy, uczucie paniki i zatykania w głowie (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-07-2014, 17:48:51

Witam serdecznie. Mam nadzieję że tutaj uzyskam trochę pomocy... Do rzeczy: jestem mężczyzną w wieku 27lat i od kilku lat borykam się z dziwnymi bólami, otępieniami w głowie. Problem polega na tym że podczas rozmowy czy nawet opowiadania dowcipu gubię wątek jakby nagle ktoś mnie palnął w głowę, nie mogę się wysłowić, szumi mi w uszach i ciężko mi jest dokończyć wątek. Kiedyś byłem duszą towarzystwa, lubiłem przebywać i rozmawiać z ludźmi ale przez te obiawy moje życie się zmieniło na złe niestety i unikam tego... Kolejny dziwny obiaw polega na tym że nagle dostałem ataku jakby paniki, serce zaczęło mi walić jak dzwon, doszło uczucie duszności i w głowie (twarzy) czułem jakby mi się coś zatkało utrzymywało mi się to ok 10 minut i przeszło. Teraz jak o tym intensywnie myślę jestem jakby na pograniczu tego ataku... Dodam tylko że nigdy nie brałem narkotyków, papierosy rzuciłem, alkoholu nie nadużywam. Poradźcie mi coś bo popadam w paranoję... Piotr
gość
19-07-2014, 20:56:44

Nie uciekaj od ludzi. Przekuj to na swój "nowy urok". A lekarze też odwiedź. Z wieloma można całkiem fajnie i twórczo porozmawiać, bo to nie dzieje się bez powodu.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
22-07-2014, 06:39:54

Proponuję wizytę u lekarza rodzinnego, zrobienie EKG, założenie holtera na 48h podejrzewam że opisane przez pana objawy to zaburzenia rytmu pracy serca. Kiedy serce kiepsko pracuje to pojawiają się takie objawy, do tego psychika panu lekko siadła proponuję wizytę u psychologa też pomaga. Walczę z podobnymi objawami o 10 lat, obecnie jestem po wszczepieniu stymulatora i znowu jest jak dawniej. Jak pan zacznie szybko działać jest szansa że wystarczą tylko tabletki na uregulowanie rytmu niestety musi iść pan do lekarza bo samemu się tego nie da wyleczyć.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: