Reklama:

Nagłe jąkanie się od dnia wysypki ospy (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-06-2017, 21:46:23

Witajcie, szukam informacji, porady gdyż 2,5 letni syn nagle zaczął się wieczorem jąkać, mówić ma ma mama, a rano wstał wyspany krostami ospy. Dziś mija tydzień jak syn ma ospe jak i problem z mową. Czy pojawienie się tej niepłynności mowy ma związek z ospa? Co mam robić? Czy to przejdzie samo? Do logopedy czy do psychologa bądź neurologa na początek powinnam iść, jak tylko te krosty zasną. Czy nie czekać?
Wydaje się nam że syn zdaje sobie sprawę że ma problem z mową. Denerwuje się,złości że nie może czegoś powiedzieć, tak jakby jakieś mięśnie w gardle nie działały. Nie śpię po nocach, płacze martwię się o niego. W dzień ciągle organizujemy mu czas tak aby przemycic w zabawie różne ćwiczenia oddechowe zalecane przy jakaniu. Co mamy robić??
gość
06-02-2022, 16:53:27

Witam, jak wygląda teraz sytuacja z miwa u Pani dziecka ?
gość
21-02-2022, 15:25:43

Prosze o odpowiedź jeśli po takim czasie Pani to czyta
gość
11-02-2023, 21:35:14

Witam prosze o kontakt na facebooku, proszę wyszukac mnie wpisujac, tak jak sie podpisze na dole wiadomosci. Na zdjeciu profilowym jestem w beżowej sukience.
Jestem załamana! Mój syn tez dostał dzisiaj ospy i też zaczął sie jąkac. Prosze o odpowiedz kto juz miał taki przypadek albo WIE CO ROBIĆ
Jagoda Kr

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: