Reklama:

nadłamanie blaszki granicznej c7 - prośba o poradę (3)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
15-01-2015, 09:36:39

Dzień dobry,
pozwoliłam sobie napisać tutaj z prośbą o interpretacje wyniku rezonansu magnetycznego. Na wizytę u lekarza muszę jeszcze poczekać, a przestraszyło mnie to co wyczytałam w wyniku badania. O ile rozumiem czym ogólnie jest przepuklina, zupełnie nie rozumiem co oznacza "nadłamanie górnej blaszki granicznej c7" i czym są "guzki Schmorla". Przestraszyły mnie te wyniki, nie wiem jak mam siedzieć, leżeć itp. żeby sobie nie zaszkodzić.
Bardzo proszę o pomoc i informację, czym takie wyniki grożą...operacja, rehabilitacja??? Dodam, że rehabilituję się od wielu wielu miesięcy, bo wcześniej wykryto przepuklinę w odcinku lędźwiowym...ale to nadłamanie mnie przeraziło i nie wiem, czy w ogóle powinnam się ruszać...
dziękuję i pozdrawiam,
Ewa
gość
15-11-2023, 18:50:39

Treść zablokowana przez moderatora

gość
15-11-2023, 18:51:51

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: