Reklama:

mrowienie nogi po punkcji lędźwiowej (6)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
01-10-2016, 16:58:26

witam jestem jeden dzien po punkcji lędźwiowej, były 2 wkłucia przy pierwszym poczułem silny 'prad' i noga lewa wierzgnęła mi mimowolnie. Przy drugim również czulem mrowienie w nodze. Po przeleżeniu 2-3 godzin zostałem zwolniony do domu i wszystko było ok. Nazajutrz czyli dziś od rana czuję mrowienie tej lewej nogi i jej lekką słabość. oprócz tego ból dolnej części pleców, ale to jak rozumiem normalne. Czy to typowy objaw i powinno niebawem przejsc, czy mógł zostac uszkodzony nerw? Co robic jeśli drętwienie nie ustąpi np. jutro? Z góry dziękuję za radę
gość
07-12-2016, 20:07:53

Witam, ja leżę w szpitalu po punkcji lędźwiowej, z tym, że mnie kazali leżeć płasko nawet do 12h w każdym razie jak najdłużej. Od zabiegu minęło już 9h (wstałam z łóżka po 5h) i również zaczynam odczuwać takie dziwne mrowienie w nogach i lekki ból pleców. Co do samego zabiegu, jestem pewna, że został przeprowadzony prawidłowo, więc i objawy prędzej czy później ustąpią. Trzeba oszczędzać kręgosłup, zwłaszcza odcinek szyjny (jest największe ryzyko wystąpienia bólu po punkcji lędźwiowej). Człowiek to dziwna konstrukcja ;) wszystkiego dobrego pozdrawiam
gość
13-08-2017, 19:39:24

Witam. Mam ten sam problem, miałam dwie punkcje przy pierwszym pobieraniu dostałam silny ból jakby prąd w prawa nogę. Teraz zaś jestem 5 dni po punkcie i mam silne mrowienie w prawej nodze. Proszę o odpowiedź czy to przejdzie. Z góry dziękuję .
gość
14-08-2017, 08:24:18

jak nic nie uległo zniszczeniu to tak
gość
16-08-2017, 12:51:48

Dziękuję Bardzo. Jak można to sprawdzić ? Czy tomografia wykaże ?
gość
16-08-2017, 12:59:10

Dodam że czucie w nogach mam prawidlowe, chodzę, siadam tylko mam to uporczywe mrowienie. :/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: