Reklama:

Mrowienie lewej skroni (6)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
06-06-2010, 07:49:30

Nie jest to ból fizyczny tylko uczucie, które zaczęło mi od wczoraj bardzo przeszkadzać w codziennych czynnościach. Zaczęło się po wstaniu z łóżka. Jest to mrowienie/dętwienie/uczucie jakiegos ruchu tuż pod skórą lewej skroni, jakby taki mały prądzik przechodził przed 4/5 sekund i rozchodził się w różne kierunki. Jest to dla mnie bardzo irytujące. Wczoraj powtarzało się regularnie co 56 sekund a dziś już co 20 sekund. Nie mam pojęcia co to może być.. pomocy
gość
06-06-2010, 07:51:08

zapomnialam dodac jeszcze, ze towarzyszą temu takie cisnieniowe bóle głowy
gość
06-06-2010, 08:19:48

Kobra1 2010-06-06 09:49:30 Nie jest to ból fizyczny tylko uczucie, które zaczęło mi od wczoraj bardzo przeszkadzać w codziennych czynnościach. Zaczęło się po wstaniu z łóżka. Jest to mrowienie/drętwienie/uczucie jakiegoś ruchu tuż pod skórą lewej skroni, jakby taki mały prądzik przechodził przed 4/5 sekund i rozchodził się w różne kierunki. Jest to dla mnie bardzo irytujące. Wczoraj powtarzało się regularnie co 56 sekund a dziś już co 20 sekund. Nie mam pojęcia co to może być.. pomocy
Jest to taki mały objaw ale naprawdę zaczyna mnie to martwić, jak się naczytałam o uszkodzeniach neuronów i o innych różnych strasznych chorobach. Zapomnialam dodać jeszcze, że towarzyszą temu takie cisnieniowe bóle głowy
gość
04-01-2017, 22:27:18

Też to mam! Niebwierzylam, ze znajdę ktoś cosbwie na ten temat??? Tobjakby uczucie dretwienia pradu dziwny skurcz..nie umiemnnazwac, z boku kosci policzkowej. czy wiecie co to może byc
gość
15-02-2017, 15:43:05

To może być neuralgia/ neuropatia któregoś z nerwów czaszkowych.Trzeba w pierwszej kolejności iść do neurologa. A w drugiej do fizjoterapeuty który się zajmuje terapią okolicy głowy i szyi.
gość
11-07-2021, 05:11:41

Witam. Też miałem mrowienie lewej skroni I było dokładnie jak opisujesz minęło mi jednak po 5 minutach. To jest przez to że leżałeś całą noc na lewej stronie I zrobiły się odciski. Myślę że ciepła kąpiel ćwiczenia na rozciąganie i bdz ok.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Porada
Witam. Czy mógłby by mi ktoś przetłumaczyć na ludzki język co to znaczy ? Opis Badania TK
gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
Reklama: