Reklama:

mrowienie głowy (9)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-05-2011, 21:09:08

Mnie również dotyczą te objawy z tym że mrowienie mam raczej z tyłu i z lewego boku głowy ,słyszę jak kręgi szyjne trzeszczą przy obracaniu głową.Mam wrażenie że nagle i częste ruchy głowy doprowadziłyby mnie do szaleństwa nie z powodu bólu,ale czegoś czego nie umiem wytłumaczyć stąd strach i lęk ,jest to potworne uczucie ,,,,,,fakt że im więcej stresu tym gorzej.Bywa że przy tym mam uczucie ze lewa noga jest dziwna, nie tyle zdrętwiała co jakaś cięższa? bez sensu.Ze spaniem raczej słabo chyba że po alkoholu wtedy super.Rano na ogół mam uczucie w klatce piersiowej jakby była przebita kiedyś i teraz tępo się odzywa,w ciągu dnia przechodzi.Nie biorę żadnych leków oprócz suplementów.Mam pytanie czy wszystkie osoby które się wypowiedziały miały problemy z kręgosłupem?oraz czy się garbicie,wiem ze to dziwnie brzmi ale jesli możecie odpowiedzcie sara
gość
02-05-2011, 21:24:04

Saro, mnie trzeszczy i klika w kregach przy obracaniu szyja , a niekiedy skret jest szybki, szarpniety wowczas przebiega prad i przez moment dopoki nie mina te sensacje nie ruszam sie.Mam tak od lat , nie leczylam sie ani u ortopedow ani u neurochirurgow od czasu do czasu " nastawiali mnie rozni kregarze- znachorzy .Obecnie kilka dyskow wysunelo sie kregi zapadly i tra osiebie lub zrosly sie , boje sie zrobic przeswietlenie. Mam tzw byczy kark, nie ma szyi, broda opiera sie na mostku a tyl glowy na karku, bol ciagly tylu glowy , szyi i karku ale pracuje ciezko bo trzeba ciagnac ten kierat . Pozdrawiam Vega
Początkująca
02-05-2011, 21:49:47

Mówiłam o garbieniu bo od około 3-4 lat zaczęto mi zwracać uwagę.Zawsze miałam proporcjonalną długa szyję az tu zaczęłam się jakby zapadać też miałam 2 wypadki po których zdjęcia nic nie wykazaly ,jednak pewien Ukrainiec który mnie nastawiał stwierdził że mój kręgosłup szyjny wyglada mu powypadkowo,ale nie mogę się stale nastawiać słyszałam że to może źle się skończyć nie wiem co z tym robic bo tak naprawde to nie wiem czy to wszystko jest od szyi sara
gość
05-05-2011, 20:45:04

mam te same obiawy...i dziwne uczucie z tylu glowy ktore doprowadza do szalu..doslownie...zrobilam badania..rtg kregoslupa, rezonans szyji i scyntygrafie calego koscca...mam niestabilnosc kregu szyjnego....mialam mase lekow..nie pomoglo...po 6 miesiacach bol minal(mialam piekacy,goracy bol w klatce piersiowe)...teraz po 8 latach odczuwam mrowienie w plecach i glowie.....najlepsze na to (bynajmniej dla mnie) okazaly sie masaze kregoslupa...raz na dwa tygodnie..serio lepsze od lekow..a kosztuje tak samo..leki NLPZ sa drogie , a nie zawsze skuteczne.
Początkująca
05-05-2011, 22:01:57

Mam takie intuicyjne przekonanie co do Ciebie Gościu ,który sie pokazałeś że masaż byłby b.dobrym rozwiązanie m własnie szukam opcji serii masaży aby uwolnic się od garba w sensie fizycznym na początek bo jak sądzę garb tkwi głębiej jeśli ktos to może rozumieć ,to jest przekaz dla tych co patrzą nie tylko na skutki ale staraja się wejrzec w przyczynę ,jeśli czujesz się przytłoczony, zdominowany lub zepchniety to pojawi sie garbienie ,tzn.chowanie się sama nie wiem jak z tego wyjśc ,jak już zdasz sobie z tego sprawę ale wyswietla mi sie że albo przez ciało czyli masaz + ćwiczenia + autoterapia zalezy kto na jakim jest poziomie zgłębiania siebie,albo leki rozluźniające czyli chemia ja mam awersję do leków i dlatego szukam dalej ,jak najmniej inwazyjnych działań ,wszak i tak jest za dużo presjii we wszystkim co nas otacza,Zdaje sie że lekarz rodzinny nic nie pomoże chyba tylko skierowanie do neurologa -----za kwartał?.Marzy mi się położyć w przyjaznym szpitalu na 2 dni ze spektrum badań i wiedzieć co ze mna nie tak ale ...??//:
gość
01-11-2012, 14:10:45

no wiec mam ten sam problem. mrowienie glowy jest okropne! przy tym towarzysza mi lęki, czasem kołacze mi serce, a na dodatek strasznie źle mi się oddycha. czasami mam uczucie, że głowa mi sie ciezka robi, tez mam dziwne uczucie w kregach szyjych. i tak saro garbię się . ostatnimi czasy moje mrowienie sie nasila, jest bardziej uciazliwe odczuwalne i okropnie nie przyjemne!! tez tak macie ??
ja sie strasznie martwie i odrazu panikuje, ciagle siedze na internecie i czytam co to moze byc, wiekszosc pisze ze to magnez!
gość
27-07-2014, 07:38:52

Mrowienie w tyle głowy, jakby cementowanie głowy od tyłu, StRAcH, przytłoczenie. Drętwienie palców i ramion.... Zdiagnozowane uszkodzenie kręgu szyjnego i piersiowego. Dyski wchodza do środka w rdzeń i od czasu do czasu nacisnął nerw a to wzroku ( mętnienie) a to równowagi itd..... Tylko ćwiczenia z fizjoterapeutą i codzienne w domu do końca życia mogą pomóc. Żadne wbijanie kręgów! Rezonans całego kręgosłupa obowiązkowy. Ćwiczyć, ćwiczyć albo zdychać. Hirurgia tylko gdy jest stały ucisk na rdzeń. Trzeba sie ratować ćwiczeniami. Oczywiscie jak człowiek pocźuje sie lepiej to ptzestaje cwiczyc i cierpienie wroci.... Wraca dół psychiczny i jest do dupy... To jednak moja wina .... I lekarzy ktorzy czesto nie za wczasu nie potrafia skierowac do wlasciwego specjalisty
gość
24-02-2017, 07:52:31

W ksiazkach: Najwazniejsza.Ksiazka.Jaka.Kiedykolwiek.Przeczytasz.Zdrowie & The.Luciferian.Doctrine.pdf/ #2.2 jest to zlamane
I
gość
18-06-2017, 21:43:40

Objawy nerwicy lekowej radzę zgłosić się do psychologa. Miałam te same objawy. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: