Witam mam mały (a jak dla mnie ogromny problem)... Od ponad pol roku mam dziwne omdlenia dusznosci nudnosci zawroty głowy mieni mi sie w oczach dosłownie chwilami odpływam... Byłem niedawno na rezonansie głowy oto wypis
" Mr głowy, sekwencje SE FSE Flair DWi obrazy. w istocie białej prawej półkuli mózgu w okolicy rogu potylicznego komory bocznej, pogranicze potyliczno-ciemieniowe widoczna jest zmiana hiperintensywna. W obrazach T2zależnych i sekwencji FLAIR, średnicy ok 5mm mogąca odpowiadać pierwotnej lub wtórnej zmianie demielinizacyjnej. poza tym mózg i móżdżek bez zmian ogniskowych. płynowe przestrzenie wewnatrzczaszkowe w granicach normy. Wykazano także zmiany wysiękowe-zapalne w obrębie komórek powietrznych piramid kości skroniowych. Duża torbiel retencyjna w prawej zatoce szczękowej średnicy 32mm w lokalizacji zachyłka zębodołowego....
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co to wszystko znaczy i co mi dolega bo oprocz tej torbieli która wiem ze mozna usunąć to niewiem nic i nikt mi niechce tego wyjaśnić...
bardzo prosze o odpowiedz jakiegos spacjaliste...
Pozdrawiam...