Reklama:

MR głowy PROSZE O POMOC (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
08-07-2008, 19:46:00

Witam mam mały (a jak dla mnie ogromny problem)... Od ponad pol roku mam dziwne omdlenia dusznosci nudnosci zawroty głowy mieni mi sie w oczach dosłownie chwilami odpływam... Byłem niedawno na rezonansie głowy oto wypis
" Mr głowy, sekwencje SE FSE Flair DWi obrazy. w istocie białej prawej półkuli mózgu w okolicy rogu potylicznego komory bocznej, pogranicze potyliczno-ciemieniowe widoczna jest zmiana hiperintensywna. W obrazach T2zależnych i sekwencji FLAIR, średnicy ok 5mm mogąca odpowiadać pierwotnej lub wtórnej zmianie demielinizacyjnej. poza tym mózg i móżdżek bez zmian ogniskowych. płynowe przestrzenie wewnatrzczaszkowe w granicach normy. Wykazano także zmiany wysiękowe-zapalne w obrębie komórek powietrznych piramid kości skroniowych. Duża torbiel retencyjna w prawej zatoce szczękowej średnicy 32mm w lokalizacji zachyłka zębodołowego....
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co to wszystko znaczy i co mi dolega bo oprocz tej torbieli która wiem ze mozna usunąć to niewiem nic i nikt mi niechce tego wyjaśnić...
bardzo prosze o odpowiedz jakiegos spacjaliste...
Pozdrawiam...
Początkujący
30-09-2008, 06:47:00

Pomoze mi ktos, bo naprawde niewiem gdzie sie teraz udac... Jeden neurolog mi powiedzial ze mam powazne zmiany i musze na siebie uwazac, a inny powiedzial ze to nic takiego i niema sie czym przejmowac... A najgorsze jest to ze ja sie coraz to gorzej czuje.... Mam straszne szumy u wszach, zawroty głowy, i nudności... prosze o jakas porade....
gość
03-10-2008, 08:11:00

?????
gość
03-10-2008, 09:50:00

Tu Cię nikt nie wyleczy, więc jedyne co możesz zrobić to iść po raz trzeci do innego neurologa... a może tym razem do neurochirurga?.
W związku z tymi omdleniami może trzeba zrobić też eeg?, zmianą w głowie często towarzyszy epilepsja / padaczka.
gość
28-10-2008, 18:13:00

hej Sławku. Moja mama ma podobny wynik rezonansu. Ma również podobne objawy... niestety lekarze bardzo długo stawiali prawidłową diagnozę... moja mama chorowała już od dawna na SM i przypuszczali ze to są objawy właśnie tej choroby. Zupełnie przypadkiem mama udała się do laryngologa ( ze względu na szumy w uszach) i okazało się że wszystkie te objawy ogą świadczyć poprostu o przewlekłych zatokach szczękowych... Więc ja proponuję udać sie do laryngologa i zrobić rtg głowy. Aga
Początkujący
03-11-2008, 09:53:00

Ja wiem ze tu mnie nikt nie wyleczy poprostu chcialem zaczerpnac porady od osob ktore byc moze mieli lub maja podobne objawy i dolegliwosci... Wielkie dzieki za odpowiedzi... Ale jakby kos mial jeszcze cos do powiedzenia na ten temat to bardzo prosze pisac... Pozdrawiam!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: