Witam. Mój wynik z badania... Jest bardzo źle? Lekarza Neurologa mam na 1 kwietnia czy do tej pory może się coś wydarzyć ? Mam jak by drętwienie głowy no i pisk delikatny w uszach .
Badanie MR głowy w obrazach T1 i T2 zależnych w projekcji strzałkowej, poprzecznej i czołowej, badanie bez i ze wzmocnieniem kontrastu w obrazach T1, T2 Flair , ADC, SWI , ven bold i Angi-MR, B_FFE.
Układ komorowy nieposzerzony, nieprzemieszony.
Struktury mózgu symetryczne.
Nie uwidoczniono cech procesu wypierającego, zmian naczyniopochodnych ani demielinizacyjnych w obrębie OUN.
Nie skanach po dożylnym podaniu środka kontrastowego nie obserwuje się patologicznych wzmocnień w obrębie OUN.
W sekwencji Ven bold nie uwidoczniono obecności pokrwotocznych złogów hemosyderyny.
W programie Angio - MR wąski jest odcinek A1 tętnicy mózgu przedniej prawej, napływ do dalszych odcinków tego naczynia odbywa się od strony lewej drogą tętnicy łączącej przedniej.
Na pograniczu odcinka P1, P2 tętnicy mózgu tylnej lewej widoczny jest naddatek na zarysie ściany naczynia - tętniak ? , szczątkowa tętnica łącząca tylna lewa ? ( w badaniu nie uwidoczniła się).
Niewielkie pogrubienie śluzówki zatoki szczękowej lewej z obecnością drobnej torbieli o śr. 12mm w obrębie zachyłka zębodołowego - o cechach zmian zapalnych.
I PYTANIE CZY JEŚĆ ACARD ? DO TEGO CZASU ZANIM TEGO 1 KWIETNIA NIE PÓJDE DO LEKARZA?
Proszę o odpowiedz .