Reklama:

moyamoya (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-11-2011, 00:49:02

Cześć,
Mam 35 lat, 3 miesiące temu urodziłam córeczkę i po porodzie miałam lekki udar mózgu (wylew).Zaczęli mnie badać i angiogram ujawnił moyamoya...mieszkam w Anglii, tutaj nie dają na to żadnych leków, bardzo proszę o namiar na dobrego neurologa w Polsce, specjalistę od tej choroby.Początkowo bardzo się zamartwiałam tą chorobą, bałam się kolejnego udaru, teraz chcę znaleźć jakiś sposób na walkę z chorobą. Mam meleńnkie dziecko i chcę być jak najzdrowsza dla niej,
Aga
gość
30-11-2011, 18:49:47

Gość 2011-11-30 01:49:02 Cześć,
Mam 35 lat, 3 miesiące temu urodziłam córeczkę i po porodzie miałam lekki udar mózgu (wylew).Zaczęli mnie badać i angiogram ujawnił moyamoya...mieszkam w Anglii, tutaj nie dają na to żadnych leków, bardzo proszę o namiar na dobrego neurologa w Polsce, specjalistę od tej choroby.Początkowo bardzo się zamartwiałam tą chorobą, bałam się kolejnego udaru, teraz chcę znaleźć jakiś sposób na walkę z chorobą. Mam meleńnkie dziecko i chcę być jak najzdrowsza dla niej,
Aga
gość
30-11-2011, 19:25:13

Witaj Aga, moyamoya jest przyczyna niedokrwiennego udaru z powodu niedroznosci tetnic wewnetrznych lewej lub prawej lub obydwoch naraz. Znalazlam Tobie artykul przedstawiajacy sprawozdanie z leczenia dwoch chorych na ta chorobe. Poczytaj , jest bardzo przystepnie napisany , ja mam go w dwoch jezykach gdyz mieszkam tez za granica.Pozdrawiam , jesli chcesz to po przeczytaniu napisz i podziel sie nowina , czy rozjasnilo sie troche po tym artykule.
http//pml.strefa.pl/ePUBLI/160/16.pdf

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: