Reklama:

Moje dziwne objawy... (3)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
09-02-2010, 15:40:04

Witam!

Od pewnego czasu moje samopoczucie ciągle się pogarsza, mam bardzo dziwne objawy i zupełnie nie wiem czym jest to spowodowane i jak mogę się tego pozbyć.

Męczą mnie:
-drętwienia nóg i rąk (najczęściej drętwieją mi stopy i palce u rąk oraz uda)
-mrowienia, swędzenie, kłucie (dotyczy to głównie kończyn i głowy)
-straszne zawroty głowy (cały czas czuję się tak niepewnie na nogach, czasami tracę poczucie równowagi i coraz częściej miewam takie "odloty", że mam wrażenie, że wiruję gdzieś w przestrzeni i zaraz się przewrócę...)
- ból nóg
- zatykanie się uszu
-szumy uszne
-skurcze i drżenie mięsni
-ucisk czoła
-samoistne drżenie palców u rąk (szczególnie tego najmniejszego)

Dodam, że cały czas mam zimne ręce i nogi, nawet wtedy kiedy jestem w ciepłym pomieszczeniu i nie odczuwam zimna. Wszystkie wymienione objawy męczą mnie od kilku miesięcy. Wszystko zaczęło się po grypie, którą przeszłam wyjątkowo lekko..

Byłam z tymi objawami u lekarza rodzinnego i dał mi skierowanie na badania wszystkich perwiastków, tarczycy, moczu itd. i wszystko wyszło dobrze!

Proszę, niech ktoś mi powie do jakiego lekarza powinnam się udać i czego to mogą być objawy!!!

gość
09-02-2010, 17:00:06

Ponieważ opisywane przez Panią objawy są zupełnie niespecyficzne dla jednego konkretnego schorzenia, w przypadku dalszego utrzymywania się objawów powinna Pani udać się ponownie do Lekarza Rodzinnego aby po zbadaniu Pani zdecydował, czy i do jakiego specjalisty Panią skierować.
Początkująca
16-02-2010, 17:28:25

Dodam, że bardzo spóźnia mi się miesiączka! Powinnam dostać ją 3, a już jest 16 i jakoś nic nie wskazuje na to, że ją dostanę... A na 1000% nie jestem w ciąży, po prostu nie ma takiej opcji.

Poza tym - W ostatnim czasie miałam dużo stresu, ale dla mnie to normalka i już się do takiego "nerwowego" życia przyzwyczaiłam. Więc myślę, że mało prawdopodobne jest to, że objawy, które u mnie występują są spowodowane stresem. Miewałam o wiele wieeele bardziej nerwowe okresy w moim życiu, np. 1,5 roku temu i wtedy nic mi się nie działo.

Dodam, że często bolą mnie nogi. Tak bez powodu - ot, po prostu. Czasami budzę się rano i prawie nie mogę chodzić tak mnie bolą...

Trochę się boję, może to sm? Ale pamięc i mowę mam dobrą, gdyby było coś z tym nie tak to na pewno bym zauważyła bo chodzę do najlepszej szkoły w moim mieście i muszę cały czas zaliczać egzaminy, odpowiadać itd.. i wszystko bardzo szybko mi wchodzi, więc chyba z mózgiem wszystko mam ok ;P

Proszę, niech ktoś mi powie.. czy moje objawy wskazują na coś poważnego? Mogę mieć podejrzenia, że to sm??

Aaa... Jeszcze dodam, że przez to paskudztwo (tzn. przez te moje ojawy) ciągle w domu płaczę, chyba mam depresję.. Normalnie nie chce mi sie zyc.. I jeszcze na dodatek mam straszne zaburzenia i kłopoty ze snem! Nie mogę zasnąć, a jak już zasnę to budzę się po 2 godzinach spania a potem leżę 4 godziny i sen nie przychodzi!!!

Już nie mam siły do tego wszystkiego.. Błagam o pomoc. Jestem bardzo młoda, przede mną całe życie, mam bardzo ambitne plany na przyszłość.. i gdyby nie te durne objawy to wszystko w moim życiu toczyłoby się lepiej. A tak to cały czas jestem smutna, zła.. I mam tego dość, bo chcę znowu być szczęśliwa i cały czas się smiać, tak jak przedtem..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
Reklama: