Reklama:

Moja padaczka (2)

Forum: Padaczka

gość
12-10-2023, 13:35:35

Witam wszystkich. Na imię mam Arek mam 44lata rok temu przeszedłem operację usunięcia krwiaka sród mózgowego po tej operacji pojawiła się u mnie padaczka pourazowa napady bym6śleć wają różnie jest miesiąc że ich nie ma a jest że mam 3 o różnym nasileniu uprrzyjmuje Depakine 2razy 1000 ta choroba zabrała mi życie ciężko jest myśleć pozytywnie wiedząc że ona zostanie że mną do końca życia teraz mam jeszcze pomoc od Rodziców którzy też mają już swoje lata iyeż nie cieszą się dobrym zdrowiem nie wiem jak to dalej wszystko będzie. Nie nadaje się do samodzielnej egzystencji paskudna choroba z którą trzeba żyć dużo myślę o śmierci
gość
19-11-2023, 08:57:39

Witaj.
Weszłam na to forum pierwszy raz dzisiaj, bo potrzebowałam pewnej informacji. Przez przypadek przeczytałam Twoją wiadomość i od razu musiałam odpisać. Moja córka zachorowała kiedy miała 16 lat i podjęła walkę sama że sobą o normalne życie. Nie poddała się. Studiuje, uprawia sport i normalnie żyję. Ta choroba to nie wyrok. Potrzebujesz dobrego ustawienia leków może i pomocy psychologa, by zaakceptować sytuację, niezależną od Ciebie. Trzymam kciuki. Wierzę. że Ci się uda tylko nie zamykaj się i daj sobie pomóc. Wszystko Ci dobre jest jeszcze przed Tobą. Działaj.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zastawka
Mam pytanko. ile najdłużej już ktoś żyje z zastawką komorowo-otrzewnową poproszę o przybliżone okresy w miesiącach lub latach?
gość
Fasd
Witam serdecznie chciałabym porozmawiać z neurologiem dziecięcym na temat diagnozy u 3 letniego dziecka któremu zdiagnozowano po 2 latach od narodzin Fasd. Otóż przedstawię państwu moją historię. Byłam w toksycznym związku mój partner a ojciec naszego dziecka to specyficzna osoba. Podczas kłótni wyrzucał nas z domu . Ja po kilku dniach wracała z dzieckiem spowrotem. Ojciec dziecka jest wrogiem alkoholu nie pije i nie pali. Jak i również ja jestem wrogiem alkoholu. Tak owszem pale papierosy. Z naszych kłótni wyszła taka sytuacja że odebrano nam dziecko tymczasowo z powodu kłótni i niestebilizacji. Dziecko będąc w rodzinie zastępczej 10 miesięcy temu miało badanie pod kątem fasd. Z badań rozwoju dziecka wyszło że moja córka ma Fasd. Ja nie piłam w ciąży i nie pije alkoholu, ojciec dziecka również nie pije. . Czy na podstawie rozwoju można stwierdzić u dziecka Fasd. ? Jestem załamana ta diagnoza i wogole się z nią nie zgadzam. Czytając szukając po internecie wiem że wyszło by to na badaniach USG jak i po urodzeniu dziecka. Jednak takiego czegoś nie stwierdzono u mojej córki. Jestem przerażona ta diagnoza. Córka po swojej babci odziedziczyła w genach jedno większe ucho i odstające. Do tego badanie rynienki pod nosem miała wąskie przed podcięciem wędzidełka górnego pod górną warga. Jeżeli by się odezwała jakaś pani neurolog pediatra bo nawet nie wiem gdzie zaczerpnąć informacji może wysłać na priv wyniki badań. Gdzie dostałam je od pani opiekunki po 10 miesiącach od ich wykonania. Nawet nie wiedziałam że moja córka miała robione takie badanie. Dodam iż doktor rodzinny również potwierdził że to nie możliwe by dziecku po 2 latach stwierdzono Fasd gdy matka i ojciec nie pili alkoholu. Pani z opieki społecznej również potwierdziła i potwierdzi w sądzie że u nas alkoholu do domu nigdy nie było. Nie mogę sobie dać z tym rady że z mojego dziecka jest robione dziecko kaleka. Proszę o jakąś odpowiedź Email pani jakieś neurolog bym mogła uzyskać jakiej kolwiek informacji . Dziękuję
gość
Napady padaczkowe u 16 latki podczas snu
Witam , mam pytanie czy ktoś spotkał się z napadami występującymi tylko podczas snu w godzinach porannych.Pacjent podczas snu , zaczyna mieć drgawki , utrata przytomności , atak trwa 3-4 minuty , po ataku zasypia dalej ...rezonans ok , eeg 1 wszystko ok , drugie po roku niby cos pokazało niby na FS .
Forum: Padaczka
gość
Neurolagia nerwu v
Czy mogła powstać w skutek uderzenia twarzą w podłogę aż doszło do złamania nosa i wbcia zębów w wargę dolna, po około miesiącu mega ból twarzy głowy jak przy zapaleniu zatok ale tomografia je wykluczyła ból przeszedł po tygodniu ale nadal jak uciekam miejsca na twarzy to czuję uczucie bólu np nosa
Reklama: