Reklama:

Mocny bol głowy po nastawianiu kręgów szyjnyvh -pomocy! (10)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
30-07-2014, 06:20:12

Witam, i serdecznie prosze o pomoc. Postaram sie krótko przedstawić sytuacje.
Chodzę do chiriopraktyka na nastawianie kręgów. Dyskopatia itd. Ogólnie pomaga mi to na bole chodzące do nogi, do reki, one juz w większości zniknęły. Jeden kregarz nie ruszał mojej szyi w ogóle (podczas ćwiczeń cos mi bardzo mocno przeskocxylo, ze miałam sztywność karku, bole głowy) ale traktował ja takim irzadzeniem tetalowym. Jakby pistoletem a potem takim urządzeniem tez strzelajacym z dwoma zakonczeniami. Ustawiał to miedzy kregi i obracając głowę strzelał tym. Po kilku wizytach i zimnych kaoielach bol ustał, robiłam ciwczenia, chodziłam na basen i moja szyja była sprawna a głowa nie bolała. Jedynie zawroty przy wysokiej temperaturze, ktora obecnie występuje w miejscu gdzie mieszkam. Problem polega na tym, ze to jest klinika i tam sa dwaj kregarze. Ten drugi tez jest dobry jednak nie pamiętał tego i mimo ze mu mówiłam zeby nie ustawiać szyi. Ten ona tez ma więcej doświadczenia. Raz mi ta szyje tylko naciagal i było ok wszystko, ale za drugim razem jak sam stwierdził, delikatnie tylko ja nastawi. I defakto było delikatnie, ale słyszałam to charakterystyczne chrupniecia. Kiedy podniosłam sie S łóżka miałam silne zawroty głowy, ktore w miarę szybko przeszły, ale powracała i bol głowy. Teraz w czwartym dniu od tego wydarzenia nadal boli mnie głowa. Mam sztywność szyi i szczególny bol z tylu głowy. Teraz ten bol przemieszcza sie po całej głowie. Czuje ze głowa jest ciężka i ten bol jest pulsujący. Czasami czuje mrowienie po lewej stronie szyi i policzka czasami na brodzie i ustach. Dzisiaj rano obudziłam sie ze sztywna lewa reka, ale to było uczucie takiego scierpniecia i szybko wszystko wróciło do normy. Rano często czuje ze mnie mdli, w ciagu dnia rownież. Muszę stac sie bardzo głodna zeby przestało. Jestem zmęczona tym bólem i ciagle chce mi sie spać. Czasami jak w pewniej sposob ruszę głowa to czuje jakby bat na karku. Byłam dzisiaj u pierwszego kregarza, ktory zrobił mi tym przyrządem i było jakby troche lepiej. Dzisiaj rownież w ciagu dnia były momenty ze głowa mnie tak nie bolała, albo w ogóle. Przykładam lód i wzięłam ibuprom i ten bol jest inny.
Bardzo sie boje ze moze to byc jakiś ucisk na tętnice a potem niedokrwienie mózgu, jakiś paraliż czy cos... I czy to nadal jest możliwe? Czy to raczej nie powinno nastąpić od razu? Mam 20 lat i zawsze boje sie najgorszych powikłań...
Mam opcje chodzenia do kregarza na ta maszynę, bo ostatnio było po niej lepiej, ale tez myśle o pójściu do lekarza, tylko nie wiem do jakiego specjalisty udać sie z tym problemem? Czy najpierw do ogólnego a potem do specjalisty. Pyta, tutaj, bo znakiem znajdę lekarza i do niego dotrę to zajmie to troche czasu a bardzo sie stresuje co to moze byc.
Z góry dziekuje.
Początkujący
30-07-2014, 20:12:55

Witaj.Jestem chiropraktykiem praktykującym od kilkunastu lat .Pracuję dokładnie tą samą metodą którą opisujesz jako" mały metalowy instrument z 2 końcówkami".Jest to impulsator.Metoda bardzo bezpieczna i z pewnością nie miałabyś dolegliwości po zabiegu wykonanym w taki właśnie sposób.Zadzwoń lub odwiedż tego chiropraktyka i opowiedz mu o twoich dolegliwościach po zabiegu ta inna metodą.Z pewnością ci pomoże.Czasami po zabiegu mogą wystąpic nieprzyjemne dolegliwości takie jak ból głowy lub mięsni ale zazwyczaj szybko mijają.Pozdrawiam
Początkująca
31-07-2014, 01:01:10

Dziekuje bardzo za odpowiedz. Udało mi sie isc do mojego chiriopraktyka. Jest realista i stwierdził, ze nie moze powiedziec co tam w środku sie dzieje, tak jak napisałam po tym przyrządzić wszystko jest ok i wszystko wracało do normy. Jednak teraz znowu po tym nastawianiu szyi zrobiło sie bardzo złe. Moj chiropraktyk znowu zastosował to urządzenie i czułam szybka ulgę w bólu jednak nie na długo, dopiero na drugi dzien jest lepiej. Dobrze, ze jest to metoda bezpieczna i przynosi ulgę, do tego jest nawet przyjemna. Jesli ktoś to czyta i chodzi do kregarza to na prawde pytajcie o ta metodę. Nie dajcie sobie nastawiac karku, bo to jest niebezpieczne i moze pobudzić bole głowy. Ja wnioskuje ze te bole zrobiły sie migrenowe. Chodzące, pulsujące bole, przy wstawianiu czy zbyt gwałtownym czegokolwiek robieniu. Zawroty głowy, nudności. Mam nadzieje, ze wróci to wszystko do normy. Jestem młoda, pełna życia osoba, ale takie bole ograniczają funkcjonowanie.
gość
15-03-2017, 07:41:28

Aga jak sobie poradziłas. Mam podobnie...
gość
16-08-2017, 20:32:18

Też szukam pomocy w tej sprawie. Kto wykonuje zabiegi tym urządzeniem w Polsce?
gość
10-03-2018, 19:25:14

Mam to samo... mecze się z tym długo do tego problem z podwyzszonym ciśnieniem i pulsem 😕
gość
25-04-2021, 18:44:13

Witajcie proszę o pomoc. W lutym byłam na nastawieniu szyi u fizjoterapeuta.Bylo disc drastycznie chrupnięcie w szyi. Od tego czasu boli mnie głowa jak wstaje w pozycji pionowej i w czasie chodzenia. Bole przerodziły się w migrenowe ponadto nadwrazliwosc na dzwiek.od pewnego czasu również mrowienie na twarzy i rękach. Czy ktoś miał podobne i jak z tego mozna wyjsc.Prosze o pomoc
gość
01-10-2024, 12:54:30

Też mam podobnie już 4 dni po nastawieniu kręgosłupa i karku mam bóle z tyłu głowy i się tym zamartwiam bardzo.Czy coś mogło pójść nie tak ?Czy stres jest winowajcą.
gość
01-10-2024, 18:26:14

Hej nikt się nie odezwie?
gość
11-10-2024, 13:42:53

gość 25-04-2021, 20:44:13
Witajcie proszę o pomoc. W lutym byłam na nastawieniu szyi u fizjoterapeuta.Bylo disc drastycznie chrupnięcie w szyi. Od tego czasu boli mnie głowa jak wstaje w pozycji pionowej i w czasie chodzenia. Bole przerodziły się w migrenowe ponadto nadwrazliwosc na dzwiek.od pewnego czasu również mrowienie na twarzy i rękach. Czy ktoś miał podobne i jak z tego mozna wyjsc.Prosze o pomoc
Mam podobnie... Przeszlo Ci?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: