Reklama:

Mioklonie (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-06-2020, 18:11:47

Mój synek ma prawie 3 lata. Od urodzenia ciągle się drapał do 2 roku życia. Kiedy był bez ubranka mógł się drapać do krwi jakby go coś swędziało. Pół roku temu wyjechł mój mąż, do dziadków mamy bardzo daleko, a w lutym odstawiłam syna od piersi. Od tego czasu synek zaczął mieć dziwne objawy. Na początku zaczął się bardzo denerwować. Oglądajac bajki zaczął wzruszać ramionami, robić grymasy na twarzy, drapać się po siusiaku. Do tego wszystkiego zaczął mieć zrywy mięśniowe. Przez około dwa tyg miał je nawet w ciągu dniaale były delikatne, nie widać ich prawie. Czuć je było kiedy siedzial mi na kolanach i się rozluźniał. Wszystko to przeszło, ale zostały zrywy mięśniowe zaraz przed snem. Wygląda to tak jakby delikatne szarpnięcia rączkami lub główką mialy go wyciszyć ( syn nie śpi w tym czasie może mi spokojnie odpowiedzieć na pytanie) ale mimo że nie śpi to wiem że za sekundę zaśnie. Trwa to już od końca kwietnia. Robiłam badania krwi tarczycę ft3 ft4 morfologię sód potas cukier wszystko idealne tylko wit d bardzo niska (121) zaczęliśmy mocno suplementować i nie wiem czy to nie dzięki temu przeszła reszta objawów. Czy to może być na tle nerwowym i brak wit d?
gość
01-06-2020, 18:14:32

Ogólnie dodam, że synek jest bardzo pogodnym i żywym dzieckiem.
gość
14-02-2025, 20:58:10

Mm
gość
14-02-2025, 21:01:11

Witam, czy wyjaśniła się sytuacja z Pani synkiem? Czy wszystkio wróciło do normy ? Czy to było spowodowane niską wartością witaminy d? Proszę o odpowiedz.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: