Dzień dobry.Po zachorowaniu na grypę po wysokiej gorączce do 40 st utrzymującej się 4 dni i silnej biegunce przy antybiotyku bez probiotyku gdyż nie miałem żadnego, amotaks 1000 mg 2x na dobę, plus polopiryna 2tab 4x na dobę, tak 5 dni potem antybiotyk summamed 3 tab. na 3 dni + enterol 250 i biegunka przeszła lecz po tym wszystkim byłem bardzo osłabiony drżenie całego ciała zawroty głowy,przyjmowałem elektrolity aspargin tran witaminy b,c,d badania szpitalne elektrolitów i reszta badań mocz i morfologia w normie,leżałem 3 dni na skierowanie badań kręgosłupa na reumatologicznym .po tej chorobie zaczęły występować skakanie mięśni czyli mioklonie.zacząłem brać rudotel gdyż razem z miokloniami pojawiły się lęki i napięcie emocjonalne, po jakichś 3 tygodniach zażywania po 20 mg na dobę mioklonie ustapiły ale chcąc odstawiać lek czyli powolna redukcja dawki jakieś 0,25 mg na 3 tygodnie mioklonie powracają,w międzyczasie przyjmowałem neurovit 3x 1 tab na dobę bez żadnych odczuwalnych skutków.bóle kręgosłupa się nasiliły dość mocno.jakie leki nie uzależniajace jak benzodiazepiny mógłym wziąć na mioklonie.