Reklama:

Migrenowe bóle głowy po wstrząśnieniu mózgu (3)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
01-09-2010, 09:08:49

Witam, dwa lata temu po upadku z konia doznałam wstrząśnienia mózgu (utrata przytomności, zaburzenia pamięci), leżałam 4dni w szpitalu i wypisałam się na własną prośbę. Nic z tego dnia ani go poprzedzającego nie pamiętam, kolerzanka opowiadała że ciągle się powtarzałam i dużo spałam..Po jakimś czasie zaczęły mnie nękać migrenowe bóle głowy, które ciężko opanować, do tego częte zmainy nastrojów(depresje)..Myślę że to może mieć związek z wypadkiem, co powinnam zrobić?czy źle zrobiłam wcześniej (o 3dni) wypisując się ze szpitala?Martwię się bo wiem że z głową nie ma żartów...
gość
05-09-2010, 18:24:02

Decyzja o wypisie ze szpitala na własna prośbę przed zakończeniem diagnostyki i leczenia zawsze wiąże się z ryzykiem dla zdrowia. Trudno określić czy występujące objawy związne są z przebytym urazem - mogą być objawem tzw. cerebrastenii pourazowej, ale mogą być również zupełnie niezależne od przebytego incydentu. W przypadku utrzymujących się dolegliwości najlepszym rozwiązaniem jest zatem udanie się do specjalisty, który po zbadaniu Pani będzie mógł wdrożyć odpowiednie postępowanie, mogące przynieść znaczącą poprawę w zakresie zgłaszanych dolegliwości.
Początkująca
08-09-2010, 13:07:56

...i tak samo jest w przypadku pamięci jak rozumiem? Dziękuję za szybką odpowiedź :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: