Reklama:

Miastenia???? (2)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
01-12-2011, 12:45:13

Witam mam takie pytanie - mam 31 lat, w lipcu tego roku miałam operację usunięcia guza śródpiersia o zmianach łagodnych, wycięto przy tej operacji większą część grasicy. Pomimo długiego okresu pooperacyjnego mam pewne utrudniające funkcjonowanie dolegliwości - zanik głosu przy głośnym czytaniu, problemy z kończynami - częste silne bóle mięśni rąk i nóg, drętwienie kończyn, rzadko problemy z chodzeniem - "tak jakby nogi nie były moje", do tego wszystkie silna męczliwość - najprostsze czynności strasznie mnie męczą a po wejściu na I piętro, czy po przejściu choćby 200 metrów spokojnym krokiem mam straszną zadyszkę i męczę się szybko. Czy te objawy mogą świadczyć o początkach miastenii??? jutro ide na spirometrię, ale kompletnie nie wiem co robić dalej.czy to może być coś innego niż miastenia??jesli tak to w jakim kierunku powinnam sie przebadać
Początkująca
01-12-2011, 12:51:03

dodam jeszcze tylko że męczliwośc tę miałam teżprzed operacją ale torakochirurg zapewniał mnie że po operacji to ustąpi a to zamiast zniknąć nasiliło sie strasznie, do tego jestem ciągle zmęczona i śpiąca nie mam na nic kompletnie siły

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: