Reklama:

Mama synka chorego na padaczkę (3)

Forum: Padaczka

gość
07-12-2023, 10:10:05

Witam, jestem tu nowa. Dwa tygodnie temu u mojego dziecka stwierdzono padaczkę. Miał jeden atak a gdy byliśmy w szpitalu drugi. Miał tomograf główki wszystko dobrze. Eeg też mial robione. Już jesteśmy w domu. Jego napady zdazaly się w śnie. Bardzo się boje ze się powtórzą w nocy i go nie uslysze. Ciężko mi sobie z tym radzić. Misiu bierze lekarstwa przeciwpadaczkowe wieczorem. Psychicznie jestem zmęczona boje się o niego że go nie uslysze. Macie jakieś rady😔 będę wdzięczna. Pozdrawiam😔
gość
09-12-2023, 16:56:16

Hej. Syn lat 12. Pierwszy atak w wieku lat 10. Powtórka po 2 latach trzy noce z rzędu. Wdrożone tabletki Normeg 2 razy dziennie 1000 niestety ataki się zdążają nadal tylko w nocy. W ciągu dnia syn ma kilku sekundowe zacięcia jakby mowy określa to jako niemożność przełknięcia śliny. Niestety dodatkowo ma wdrożony Depakine - niestety ale jakoś zmian na lepsze nie widzimy.. Powoli on jak i my jesteśmy podłamani. Strasznie to rozbija jego tydzień w szkole i ogólne plany na dzień kolejny. Co robić dalej jak mu pomóc. EEG podobno brzydkie. Rezonans czysty.
gość
09-12-2023, 16:56:17

Hej. Syn lat 12. Pierwszy atak w wieku lat 10. Powtórka po 2 latach trzy noce z rzędu. Wdrożone tabletki Normeg 2 razy dziennie 1000 niestety ataki się zdążają nadal tylko w nocy. W ciągu dnia syn ma kilku sekundowe zacięcia jakby mowy określa to jako niemożność przełknięcia śliny. Niestety dodatkowo ma wdrożony Depakine - niestety ale jakoś zmian na lepsze nie widzimy.. Powoli on jak i my jesteśmy podłamani. Strasznie to rozbija jego tydzień w szkole i ogólne plany na dzień kolejny. Co robić dalej jak mu pomóc. EEG podobno brzydkie. Rezonans czysty.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Konieczność powtórzenia rezonansu głowy zalecona przez radiologa
Witam serdecznie, Miałam wykonany rezonans magnetyczny głowy bez kontrastu zwg na zaburzenia koncentracji i pamięci oraz wieloletnie przyjmowanie leków na depresję. Po około dwóch tygodniach dostałam telefon z informacją o konieczności powtórzenia badania, tym razem z kontrastem. Termin na za tydzień. Na pytanie dlaczego jest to konieczne- odpowiedź że tak zdecydował lekarz, niektóre obszary mózgu będą dzięki temu lepiej widoczne. Czy to standardowa procedura? Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Czy dobrze myślę, że coś dostrzeżono i chcą się temu lepiej przyjrzeć?
gość
Zastawka
Mam pytanko. ile najdłużej już ktoś żyje z zastawką komorowo-otrzewnową poproszę o przybliżone okresy w miesiącach lub latach?
gość
Grasica przetrwala
Dzien dobry czy to forum jest jeszcze aktywne. Szukam porady ,chcialam porozmawiac
gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
Reklama: