Reklama:

MAM TORBIELE SPLOTÓW NACZYNIASTYCH (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
19-06-2009, 08:56:00

Witam nazywam się Adam i ostatnio z rezonansu wyszło mi że mam torbiele splotów naczyniastych komór bocznych. Są to coprawda niewielkie bo do 1,5 cm ale mam straszne bóle głowy i mam takie wrażenie jakby mi uderzało ciśnienie do mózgu. Nie mogę zmieniać często pozycji z siedzącej na stojącą, gdyż mnie strasznie zamracza i mam takie wrażenie jakbym miał zemdleć, to jest straszne uczucie, nie mogę się nawet schylić. Czy torbiele splotów naczyniastych są groźne? Proszę bardzo o odpowiedź, z góry dziękuje!
gość
05-10-2010, 20:40:30

xenna 2009-06-19 10:56:00 Witam nazywam się Adam i ostatnio z rezonansu wyszło mi że mam torbiele splotów naczyniastych komór bocznych. Są to coprawda niewielkie bo do 1,5 cm ale mam straszne bóle głowy i mam takie wrażenie jakby mi uderzało ciśnienie do mózgu. Nie mogę zmieniać często pozycji z siedzącej na stojącą, gdyż mnie strasznie zamracza i mam takie wrażenie jakbym miał zemdleć, to jest straszne uczucie, nie mogę się nawet schylić. Czy torbiele splotów naczyniastych są groźne? Proszę bardzo o odpowiedź, z góry dziękuje!
gość
23-08-2017, 18:35:45

fiolka
Ja od stycznia tego roku borykam sie z zawrotami głowy,omdleniami i wymiotami czasami zarzuca mnie jak ide.Na początku było to raz w miesiącu ja to nazywam tompnięciem-trzymało dwa trzy dni i wszystko wracało do normy.W tej chwili uderzenia sa słabsze ale potrafia trwac nawet tydzien po czy okropnie bola mnie oczy ,boli i drętwieje dosłownie mózg.W maju w rezonansie wyszły mi skupiska torbieli splotów naczyniówkowych do 1 cm.Prosze może ktoś mi powie jak z tym zyć bo neurochirurg kazał mi się do tego przyzwyczaić.
gość
01-04-2019, 17:40:09

Treść zablokowana przez moderatora

gość
01-04-2019, 21:43:03

Raczej tak uważaj na siebie i jak najszybciej z objawami do neurologa!
Raczej operacja bedzie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Reklama: