Reklama:

mam pytanie (9)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-11-2007, 16:21:00

Mój 27 letni syn bierze depakine od ok 9 lat z tym ,że w zwiększających sie dawkach ze względu na częste napady pdaczki. obecna dawka depakiny chrono wynosi 2 x 1000 czyli 2000 na dobe. wg mojego lekarza neurologa to jest adekwatna dawka. natomiast dla mnie jako matki jest to zdecydowanie za dużo ponieważ skutki są coraz gorsze ( oczy uciekające do góry, błędny wzrok oraz bardzo dużo snu) . jestem przerażona i pytam co i gdzie moge zrobić aby to sprawdzić? czy ktos zna jakąś klinike lub lekarza specjaliste od padaczki? pragne jeszcze dodać iż mój syn jest z dziecięcym porażeniem mózgowym i niechodzący. Bardzo prosze o pomoc, ważny jest każdy dzień !!! podaje swojego maila : alagrom@o2.pl
gość
13-11-2007, 16:25:00

dzienna najwieksza dawka depakine moze wynosic 2000mg.to prawda
gość
14-11-2007, 16:27:00

Bardzo proszę o więcej szczegółów i proszę odpowiedzieć mi na pytanie- ile czasu można przyjmować tak wysoką dawkę depakiny? Mój syn jest już 6 tygodni na tej dawce, tzn. 2000 na dobę i nie widzę poprawy. Chciałabym na własną rękę wykonać stężenie we krwi depakiny, lecz po informacjach w wielu laboratoriach nigdzie nie wykonują danego badania. Ponadto, chcę nadmienić, że mieszkam w Płocku, a syn jest całkowicie leżący i niezdolny do podróży. Proszę o pomoc w tej sprawie. Jestem zrozpaczona i u kresu wytrzymałości.
gość
16-11-2007, 21:38:00

PROSZĘ O ODPOWIEDŹ, JA NIE MOGĘ CZEKAĆ!!
gość
05-12-2007, 20:14:00

Mam syna z prawie identyczną sytuacją, ma 21 lat, obecnie leży w szpitalu już 3 miesiące. Lekarze nie potrafią nic wykryć, każą mi szukać kolejnych neurologów. Nie mam siły na to wszystko...Nasz personel meduczny jest poprostu do dupy. Ja niczego się nie spodziewam, prócz najgorszego.
gość
05-12-2007, 22:00:00

w trakcie długotrwałego leczenia należy okresowo kontrolować obraz krwi /poziom związków barbiturowych w surowicy/, czynność wątroby i trzustki /mogą wystepować stany zapalne/
gość
08-01-2008, 23:43:00

Odnalazłam ten wątek i jestem całym sercem z wami. Podam link do Księgi Gości lekarza, który odpowiada na pytania. Może on coś pomoże:

http://www.zwolinski.pl/?ID=ksiega&strona_ksiega=5

Pozdrawiam serdecznie. Iwona.
gość
09-01-2008, 11:47:00

Depakina jest przepisywana przy epilepsji jako dodatek. Działa tylko i wyłącznie "osłonowo" tzn. ma za zadanie ustabilizowanie nastroju co pomaga "filtrować" bodźce. Nie wpływa bezpośrednio na stężenie GABA, uczula tylko receptory. Zresztą jej działanie nie jest do końca zbadane. Radzę wybrać się na konsultację do innego neurologa, a najlepiej do neuropsychiatry (ciężko znaleźć). Radzę zastosować leczenie skojarzone. Obecnie Keppra jest refundowana, jej działanie też nie jest do końca poznane jednak podobno przynosi bardzo dobre wyniki. Zaznaczam że nie jestem lekarzem, moje informacje pochodzą tylko z doświadczenia.
gość
04-02-2010, 20:42:33

kto może i powiedziec czy jest taka mozliwość że po wstrząsnieniu mozgu męzczyzna może mieć problem z sexem. Czy wstrząsnienie moze miec wpływ na to, że nie staje penis? Z góry dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: